17.05.2024 – 26.05.2024, cena: 29.330 Kč (včetně letištních poplatků)

Atraktivní zájezd do Izraele a Jordánska 17. 5. - 26. 5. 2024

Štítky: Izrael Jordánsko

Atraktivní zájezd do Izraele a Jordánska 17. 5. - 26. 5. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 200 Kč/osoba.

Zveme vás na jeden z našich nejpopulárnějších zájezdů, který je opět v nabídce! Vydejte se s námi na atraktivní zájezd do Izraele v kombinaci s Jordánskem. Čeká vás bohatý program za skvělou cenu (Jeruzalém, Betlém, Nazaret, plavba po Genezaretském jezeře, Mrtvé moře, Petra, Wadi Rum + noc v poušti atd.) v doprovodu erudovaného průvodce a zážitky, které zůstanou nejen na fotografiích, ale především ve vašem srdci! Zajistěte si místo včas!

Cena: 29.330 Kč (včetně letištích poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • Mezinárodní letenka Vídeň - Tel Aviv - Vídeň
  • Servisní (letištní) poplatky
  • Hotelové ubytování s polopenzí + 1x ubytování v poušti - Wadi Rum
  • Doprava klimatizovaným autobusem během celého pobytu
  • Odborný průvodce - kněz
  • Vstupy v Jordánsku včetně Petry

V ceně není zahrnuto:

  • Hraniční poplatky Izrael - Jordánsko, víza, obslužné a audio průvodce (sluchátka pro zkvalitnění výkladu průvodce) 120 EUR (platí se průvodci)
  • Fakultativní výlety
  • Jednolůžkový pokoj - na vyžádání nebo pokud není možné klienta doubytovat 4.590 Kč

Možné příplatky (doporučujeme):

  • Komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, krytí do výše 80 % stornopoplatku 770 Kč, nebo komplexní pojištění pandemic včetně onemocnění na Covid 19 v ceně 1.020 Kč
  • Transfer z Bratislavy na letiště Vídeň a zpět 510 Kč/osoba

Program:

1. den: Transfer do Vídně, následně odlet do Ammánu. Přesun do Petry, nocleh.

2. den: Celodenní prohlídka Petry, někdejšího hlavního města Nabatejské říše, vytesaného do skály (Římská provincie Arabie, kde pobýval i sv. Pavel - podle Gal 1,17). Program, prohlídka až po známý klášter, mše ve starém byzantském chrámu, Odpoledne přesun do pouště - Wadi Rum, cesta džípy a noc na poušti.

3. den: Dopoledne přesun na horu Nebo, místo Mojžíšovy smrti. Odpoledne přejezd do Izraele. Návštěva Qasr al Jahúd - místo Ježíšova křtu na hranicích Izraele a Jordánska, místo působení sv. Jana Křtitele, Jericho a Wadi Quelt. Ubytování a večeře v Betlémě.

4. den:

Po snídani program v Betlémě, návštěva Pole pastýřů, bazilika Narození Ježíše Krista, jeskyně Mléka.

5. den: Po snídani Jeruzalém - Olivová hora - návštěva Dominus Flevit, místa kde Ježíš plakal nad Jeruzalémem. Prohlídka Getsemanské zahrady, baziliky Agónie (smrtelného zápasu Ježíše). Bazilika hrobu Panny Marie, prohlídka starého Jeruzaléma, Zeď nářků, místo Ježíšova odsouzení a bičování. Odpoledne hora Sion, Večeřadlo, kostel zapření sv. Pera. Večeře a nocleh v Betlémě.

6. den:

Program v Jeruzalémě. Křížová cesta - Via Dolorosa, bazilika Božího hrobu. Odpoledne návštěva Ein Karem. Návrat do Betléma, večeře, ubytování.

7. den: Po snídani odjezd do Betánie a následně odjezd k Mrtvému moři, možnost koupání. Večeře, ubytování v Betlémě.

8. den: Brzy ráno přesun do Galileje. Výstup na horu Tábor, prohlídka kostela Proměnění Páně. Následně návštěva místa prvního zázraku v Káně Galilejské, kde si manželé mohou obnovit manželské sliby. Následně návštěva Nazareta - baziliky Zvěstování, kostela sv. Josefa. Večeře a nocleh v Nazaretu.

9. den: Ráno odjezd ke Genezaretskému jezeru: Hora Blahoslavenství, Kafarnaum - dům sv. Petra, Tabgha - místo zázračného rozmnožení chlebů a ryb, místo primátu sv. Petra. Plavba po Genezaretském jezeře. Večeře ubytování v Betlémě.

10. den: Po snídani přesun přes Jaffa - Jope, přístav, který je zmiňován již ve Starém zákoně a byl důležitým místem apoštolské mise sv. Petra zmiňované ve Skutcích apoštolů. Kostel sv. Petra. odjezd na letiště do Tel Avivu kolem oběda, odlet do Vídně následně transfer do Bratislavy.

Program je spojen s každodenní mší a duchovním slovem.

Průvodce si vyhrazuje právo na změnu programu. Program v nabídkovém letáku je orientační a přizpůsobuje se odletovým časům a situaci v Izraeli.

🟢 Vyjádření ministra turismu Izraele

Vážení přátelé, kolegové a partneři,

po událostech ze 7. října v pásmu Gazy vidíme, že turismus v Izraeli se vrací zpět do normálu. Jak víte, mezinárodní veletrh cestovního ruchu (IMTM) 2024 je otevřen pro firmy a bude se konat v Tel Avivu 3. - 4. dubna 2024.

Letiště Ben Gurion je plně funkční a město Tel Aviv - kde se bude konat veletrh MTM je aktivní ve dne i v noci se všemi jeho zajímavostmi. V posledních týdnech jsme přijali tisíce turistů, kteří vyjádřili solidaritu a vychutnali si zajímavosti země oplývající mlékem a medem, to co stmeluje a posiluje izraelskou veřejnost, která se snaží o návrat k výletům a cestování.

Já osobně Vás chci ujistit, že bezpečnost turistů je nejvyšší priorita. Izrael dbá o bezpečnost turistů a také obyvatel. Většina turistických oblastí je kompletně bezpečná. Jeruzalém, Tiberias a Galilea, Negevská poušť, Mrtvé Moře, Eilat jsou v provozu jako obvykle. Upřímně věříme, že se budete moci podílet na IMTM a přidáte se k nám dokázat to, že turistické odvětví je skutečným mostem mezi lidmi a slouží jako cesta k míru.

S pozdravem

HAIM KATZ

Ministr turismu, Izrael

Originál v angličtině

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
15.07.2012

Jordánsko

Jordánsko

Betánie za Jordánem, Mrtvé moře, hora Nebo, Madaba, Mukawir, Petra

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS