Novinka
03.09.2024 – 12.09.2024, cena: 26.780 Kč (včetně letištních poplatků)

Atraktivní zájezd do Izraele a Jordánska 3. 9. - 12. 9. 2024

Štítky: Izrael Jordánsko Palestina

Atraktivní zájezd do Izraele a Jordánska 3. 9. - 12. 9. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 200 Kč/osoba.

Zveme vás na jeden z našich nejpopulárnějších zájezdů! Vydejte se s námi na atraktivní zájezd do Izraele v kombinaci s Jordánskem. Čeká vás bohatý program za skvělou cenu (Jeruzalém, Betlém, Nazaret, plavba po Genezaretském jezeře, Mrtvé moře, Petra, Wadi Rum + noc v poušti atd.) v doprovodu erudovaného průvodce a zážitky, které zůstanou nejen na fotografiích, ale především ve vašem srdci!

Cena: 26.780 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Vídeň - Amman, Tel Aviv - Vídeň
  • 8x ubytování s polopenzí (ve 2-3 lůžkových pokojích se soc. zařízením)
  • doprava klimatizovaným autobusem během celého pobytu
  • odborný průvodce - kněz
  • vstupy v Jordánsku včetně Petry

V ceně není zahrnuto:

  • hraniční poplatky Izrael-Jordánsko, víza, obslužné a audioprůvodce (sluchátka pro zkvalitnění výkladu průvodce - kněze), které spolu představují částku 120 EUR (platí se přímo průvodci), fakultativní výlety, příplatek za aktuální pandemická opatření, které může vyžadovat Izrael (testy, místní průvodce, nižší počet poutníků ve skupině atd.)
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 4.850 Kč - na vyžádání, nebo pokud klienta není možné doubytovat

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na a z letiště Vídeň 640 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu s pojistným krytím do výše 80 % storno poplatku 770 Kč nebo pojištění Pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 1.020 Kč

Program:

1. den:

Odlet z Vídně do Ammánu v Jordánsku.

2. den:

Po příletu přesun na horu Nebo, místo Mojžíšovy smrti, Madaba (autentická mozaika Svaté země), Betánie za Jordánem, místo křtu Ježíše na hranicích Jordánska a Izraele. Odpoledne přesun do pouště Wadi Rum, cesta džípy a noc na poušti.

3. den:

Celodenní prohlídka Petry, někdejšího hlavního města Nabatejské říše, vytesaného do skály (Římská provincie Arabie, kde pobýval i sv. Pavel - podle Gal 1,17). Program, prohlídka až po známý klášter, mše ve starém byzantském chrámu. Ubytování v Ammánu.

4. den:

Po snídani přesun do Izraele. Jeruzalém - Olivová hora - návštěva Dominus Flevit, místa kde Ježíš plakal nad Jeruzalémem. Prohlídka Getsemanské zahrady, baziliky Agónie (smrtelného zápasu Pána Ježíše). Bazilika Hrobu Panny Marie, prohlídka starého Jeruzaléma, Zeď nářků, místo Ježíšova odsouzení a bičování. Odpoledne hora Sion, Večeřadlo, kostel zapření sv. Pera. Večeře a nocleh v Betlémě.

5. den:

Program v Jeruzalémě. Křížová cesta - Via Dolorosa, bazilika Božího hrobu.

6. den:

Program v Betlémě, návštěva Pole pastýřů, bazilika Narození Ježíše Krista, jeskyně Mléka, nákupy suvenýrů, večeře, ubytování.

7. den:

Po snídani odjezd do Betánie, zastávka v Ein Karem, Jericha a Wadi Quelt a následně odjezd k Mrtvému moři, možnost koupání. Večeře, ubytování v Betlémě.

8. den:

Brzy ráno přesun do Galileje. Výstup na horu Tábor, prohlídka kostela Proměnění Páně. Návštěva místa prvního zázraku v Káně Galilejské, kde si manželé mohou obnovit manželské sliby. Následně návštěva Nazareta - baziliky Zvěstování, kostela sv. Josefa. Večeře a nocleh v Nazaretu.

9. den:

Ráno odjezd ke Genezaretskému jezeru: Hora Blahoslavenství, Kafarnaum - dům sv. Petra, Tabgha - místo zázračného rozmnožení chlebů a ryb, místo Primátu sv. Petra. Plavba po Genezaretském jezeře. Večeře ubytování v Betlémě.

10. den:

Po snídani přesun přes Jaffa - Jope, přístav, který je zmiňován již ve Starém zákoně a byl důležitým místem apoštolské mise sv. Petra zmiňované ve Skutcích apoštolů, kostel sv. Petra. Odjezd na letiště do Tel Avivu, odlet do Vídně.

Program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

Průvodce si vyhrazuje právo na změnu programu! Program v nabídkovém letáku je orientační a přizpůsobuje se odletovým časům a situaci v dané zemi.

🟢 Vyjádření ministra turismu Izraele

Vážení přátelé, kolegové a partneři,

po událostech ze 7. října v pásmu Gazy vidíme, že turismus v Izraeli se vrací zpět do normálu. Jak víte, mezinárodní veletrh cestovního ruchu (IMTM) 2024 je otevřen pro firmy a bude se konat v Tel Avivu 3. - 4. dubna 2024.

Letiště Ben Gurion je plně funkční a město Tel Aviv - kde se bude konat veletrh MTM je aktivní ve dne i v noci se všemi jeho zajímavostmi. V posledních týdnech jsme přijali tisíce turistů, kteří vyjádřili solidaritu a vychutnali si zajímavosti země oplývající mlékem a medem, to co stmeluje a posiluje izraelskou veřejnost, která se snaží o návrat k výletům a cestování.

Já osobně Vás chci ujistit, že bezpečnost turistů je nejvyšší priorita. Izrael dbá o bezpečnost turistů a také obyvatel. Většina turistických oblastí je kompletně bezpečná. Jeruzalém, Tiberias a Galilea, Negevská poušť, Mrtvé Moře, Eilat jsou v provozu jako obvykle. Upřímně věříme, že se budete moci podílet na IMTM a přidáte se k nám dokázat to, že turistické odvětví je skutečným mostem mezi lidmi a slouží jako cesta k míru.

S pozdravem

HAIM KATZ

Ministr turismu, Izrael

Originál v angličtině

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
26.11.2016

Svatá země - Jeruzalém

Svatá země - Jeruzalém

Fotografie z Jeruzaléma

autor: Stanislav Rauer

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS