15.11.2024 – 25.11.2024, cena: 54.440 Kč (včetně letištních poplatků)

Atraktivní zájezd do Mexika s návštěvou Guadalupe a relaxem v Acapulcu 15. 11. - 25. 11. 2024

Štítky: Guadalupe Mexiko

Doporučujeme
Atraktivní zájezd do Mexika s návštěvou Guadalupe a relaxem v Acapulcu 15. 11. - 25. 11. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 400 Kč/osoba.

Splňte si svůj životní cestovatelský a poutní sen a vydejte se s námi do úchvatného Mexika za solidní cenu! Navštivte a prožijte největší poutní místo světa Guadalupe, probádejte tajuplné pyramidy, dejte si sklenku prvotřídní tequily u Tichého oceánu v Acapulcu... To vše v doprovodu erudovaného průvodce. Mexiko je skvělá volba - vřele doporučujeme!

Cena: 54.440 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • 5x hotelové ubytování ***/****/***** s polopenzí a 3x all inclusive v Acapulcu
  • mezinárodní letenka Vídeň - Mexiko City - Vídeň, přes Madrid
  • servisní (letištní) poplatky
  • Visitax: povinná turistická daň - registraci a úhradu za vás provedeme před vycestováním
  • doprava lux bus během celého programu
  • místní profesionální průvodce (provází skupinu během celé trasy, stará se nejen o organizační a bezpečnostní záležitosti, ale je obohacením i po stránce informací a je znalý místních poměrů)
  • slovenský průvodce - kněz
  • prohlídky a vstupy podle programu

V ceně není zahrnuto:

  • obslužné 100 EUR
  • pobytová taxa - platí se na místě
  • příplatek 8.420 Kč za jednolůžkový pokoj - na vyžádání nebo pokud klienta nelze doubytovat fakultativní výlety

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň do Bratislavy 640 Kč
  • pojištění A3 Pandemic včetně onemocnění na Covid 19, pojistné krytí až do výše 80 % storno poplatku v ceně 1.770 Kč

Program:

1. den

Odlet z Vídně do Mexico City přes Madrid.

2. den:

Po příletu návštěva baziliky v Guadalupe, nejslavnější poutní místo Latinské Ameriky. Mše svatá v kapli San Jose. Přehlídka staré a nové baziliky Panny Marie Guadalupské, kde se uchovává zázračný obraz Panny Marie, náboženský program. Přesun do centra Mexiko City, hlavní náměstí Zocalo (v případě, že bude Národní palác zavřen, průvodce vybere návštěvu některých jiných památek jako např.: Edifici de Correos Monumento al Caballito, Bar Opera, Casa de los Azulejos, Iglesia de San Francisco, náměstí Santo Domingo). Uvidíte ruiny hlavního chrámu Aztéků (z venku) i katedrálu. Návštěva muzea antropologie, transfer do hotelu, večeře a ubytování.

3. den:

Odjezd do Tulpetlac, nejznámější mexická archeologická lokalita Teotihuacan, vzdálená od Mexico City 50 km. Úžasné pyramidy, palác Quetzal-Butterfly, Chrám popeřeného hada, dále mrtvých a oběd. Transfer do hotelu, ubytování.

4. den:

Odjezd do Cuernavaca, návštěva města "věčného jara", tzv. město Bugambilias. Palác de Cortes (zvenku)). Uvidíte jeden z nejstarších kostelů v Mexiku, který se začal stavět v roce 1525 a v roce 1891 byl vysvěcen jako kostel Nanebevzetí Panny Marie. Tento chrám se skládá ze čtyř budov. Sloužil jako pátý klášter v zemi pro františkány. Založilo ho v roce 1525 dvanáct františkánských mnichů, kteří sem přišli a zahájili evangelizační činnost. Na téměř každé stěně můžeme vidět obrazy nevyčíslitelné umělecké a historické hodnoty. Pokračujete do pitoreskního města Taxco, nazývaného také stříbrné město. Návštěva kostela sv. Priscily, vybudovaného díky těžbě stříbra ve městě a okolí, mše svatá. Volno na nákupy a procházku po úzkých uličkách s kamennými chodníky a domy s červenými taškovými střechami láká mnohé umělce přenocovat ve městě. Večeře a nocleh na hotelu.

5. den:

Odjezd do Acapulca, prohlídka města, mše svatá na hotelu, večeře a nocleh.

6. den:

Oddech na plážích Acapulca, ubytování v Acapulcu, mše svatá Sagrado Corazon. Večeře a nocleh na hotelu.

7. den:

Odpočinek na plážích Acapulca, mše sv. na hotelu a ubytování v Acapulcu.

8. den:

Brzy ráno pokračujete do San Miguel de Milagro. Ocotlan - sanktuárium Panny Marie z Ocotlan je na návrší, vybudované na památku zjevení Panny Marie na tomto místě v roce 1541. První kostel byl postavený v 16. století, novější kostel je z konce 17. století v barokním slohu. Byl vybudován na místě, kde Panna Maria vyslyšela modlitbu Juana Diega a nechala vytrysknout pramen vody během sucha v roce 1541. Voda z pramene byla posvěcena a měla léčivé účinky. Stavbu kostela zahájil v roce 1670 otec Juan Escobar a do roku 1691 byla dokončena apsida. Transept a kopule byly dokončeny začátkem 18. století. Na fasádě jsou vysoké reliéfy z bílé malty v kontrastu se stěnami z červené pálené cihly, oltář je velkolepý. Večeře a ubytování v Puebla.

9. den:

Mše svatá v kapli Panny Marie Růžencové, jejíž stěny a strop jsou pozlacené a zdobené soškami andělů, svatých, dětí a zvířat. Nádherný oltář zdobí socha korunované Panny Marie s překrásnými klenoty. Město Puebla je čtvrtým největším mexickým městem a představuje skvost koloniální architektury. Město se nachází na úpatí pohoří Sierra Madre del Sur ve výšce 2.200 m a je obklopeno sopkami Popocatepetl, Iztaccihuati, Pico de Orizaba a La Malinche. Velké a malé náměstí, hlavní náměstí, barokní paláce, katedrála. Odjezd do vesničky Cholula s kostely z 18. století, kde se prolínají vlivy indiánského umění a křesťanského náboženství. Večeře na hotelu, ubytování v Pueble.

10. den:

Pokračujete do Huejotzingo, malé městečko, kde se nachází jeden z bývalých františkánských klášterů (prohlášen za světové dědictví). Patří k nejzachovalejším v zemi, kaple jsou příkladem indo-křesťanského umění. Nádherný kříž s trnovou korunou, velkolepé dveře v mudejarském stylu. Návrat do Mexiko City, návštěva baziliky Guadalupe se mší svatou. Oběd během programu, transfer na letiště.

11. den:

Odlet do Vídně přes Madrid.

Upozorňujeme, že v Mexiku nejsou třílůžkové pokoje se třemi oddělenými lůžky, ale se dvěma manželskými postelemi.

Poutní program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
28.05.2017

Mexiko

Mexiko

Mexico City, Guadalupe, Tlatelolco, Teotihuacan, Cholula, Tonantzintla, Puebla, Cacaxtla, Taxco, Acapulco...

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS