Novinka
06.11.2024 – 12.11.2024, cena: 22.060 Kč (včetně letištních poplatků)

Letecký zájezd Perly jižního Španělska - Valencie, Granada, Cordoba, Sevilla s návštěvou Gibraltaru, Fatimy, Porta a Coimbry 6. 11. - 12. 11. 2024

Štítky: Fatima Portugalsko Španělsko

Pro velký zájem přidán další termín
Letecký zájezd Perly jižního Španělska - Valencie, Granada, Cordoba, Sevilla s návštěvou Gibraltaru, Fatimy, Porta a Coimbry 6. 11. - 12. 11. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Poznejte historické perly horkého jižního Španělska - Valencie, Granada, Cordoba, Sevilla a dále Gibraltar, odkud dohlédnete až do Maroka. Nebude chybět návštěva Porta, slavného města vína a Coimbry, univerzitního města a místa, kde působila sestra Lucie z Fatimy. Vrcholem bude návštěva světoznámého portugalského poutního místa Fatima. Čeká vás bohatý program, který stojí za to absolvovat!

Cena: 22.060 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Vídeň - Valencia, Porto - Vídeň
  • servisní (letištní) poplatky
  • 6x ubytování se snídaní ve dvou a třílůžkových pokojích se soc. zařízením
  • 4x večeře
  • doprava klimatizovaným autobusem po trase
  • odborný průvodce, kněz

V ceně není zahrnuto:

  • vstupy
  • sedadlo v přední části autobusu 380 Kč
  • městská taxa - platí se na místě
  • vstupenka do zahrad Alhambra včetně rezervačního poplatku 360 Kč (platí se předem)
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 4.590 Kč - na vyžádání nebo pokud klienta nelze doubytovat

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště Vídeň a zpět 640 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 540 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 710 Kč

Program:

1. den:

Setkání skupiny v Bratislavě, transfer na letiště do Vídně, odlet do Valencie - jedno z největších a nejbohatších španělských měst. Prohlídka historického centra, katedrála byla založena ve 13. století a uchovává vzácnou památku Santo Caliz (Svatý Grál), ze kterého údajně pil Pán Ježíš při poslední večeři. Ve středověku byl kalich ukryt v klášteře v severním Aragonii. Gotická stavba La Lonja - burza, kterou chrání UNESCO a obrovský trh Mercado Central. Odjezd na hotel, ubytování.

2. den:

Granada - perla Španělska a celého Iberského poloostrova, ukázka překrásné arabské architektury, návštěva zahrad Alhambra (palácová pevnost sultánů z rodu Nasrovců, vládců španělského maurského království, jejíž součástí je kostel Panny Marie, který nahradil mešitu). Křesťanská Granada, Capilla Real, hrobka Izabely Kastilské a Ferdinanda Aragonského. Odjezd na ubytování.

3. den:

Po snídani přesun na Gibraltar - anglická enkláva na Španělském pobřeží a alespoň kousek Británie, marocké pobřeží na dohled. Hlavní ulice Main Street, historické domy, katedrála, památníky, obchody. V případě příznivého počasí možnost výstupu lanovkou, která jezdí do 17:15. Cena zpátečního lístku je aktiálně 37 EUR. Ve výšce 412 m n. m. lze pozorovat volně žijící opice a vychutnat si panoramatický výhled. Odjezd na hotel v oblasti Sevilly, ubytování.

4. den:

Po snídani Sevilla - hlavní město horké Andalusie a přístav, kam se přiváželo bohatství Nového světa, majestátní katedrála La Giralda s typickou zvonicí, Kolumbova hrobka, zvenčí palác Alcazar, Zlatá věž. Maurská architektura vás okouzlí, jakmile vstoupíte do města. Přesun do Cordoby - jedno z nejnavštěvovanějších španělských měst. Město, které dominovalo středověké Evropě, rodiště Senecy a Lucana, působiště Averroa a Maimonidese, fantastický mix křesťanské, muslimské a židovské kultury. Mešita - katedrála, stojící na místě původního vizigotského chrámu. Nedaleko Cordoby se narodil sv. František Solano a působil zde i sv. Jan Avilský. Odjezd na hotel, ubytování.

5. den:

Po snídani přesun do Fatimy - jedno z nejvýznamnějších poutních míst v Evropě. V roce 1917 se zde třem dětem zjevovala Panna Maria. Děti dostaly poselství známé jako Fatimské proroctví. Až 70 000 lidí bylo při posledním zjevení 13. října svědkem výjimečného fenoménu na obloze, který byl nazván „tanec slunce“. Prohlídka areálu, bazilika s hroby sv. Františka a sv. Hyacinty Marto a také sestry Lucie, moderní chrám Nejsvětější Trojice. Večer mezinárodní modlitba růžence u kaple Zjevení, svíčkové procesí, ubytování.

6. den:

Po snídani odjezd do města Coimbra (sídlo nejstarší univerzity v zemi), kaple v klášteře sester karmelitánek, kde bydlela sestra Lucie. Přesun do Porta, krátká prohlídka města, historické budovy s dlaždicemi "azulejos", katedrála Terreiro da Sé. Odjezd na hotel, ubytování

7. den:

Snídaně, přesun na letiště, předpokládaný odlet do Vídně ve 12:40. Po příletu transfer do Bratislavy

Program je spojen s každodenní mší a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS