01.10.2024 – 07.10.2024, cena: 20.400 Kč (včetně letištních poplatků)

Letecký zájezd na Mallorcu - poutní a historická místa s odpočinkem u moře 1. 10. - 7. 10. 2024

Štítky: Španělsko

Letecký zájezd na Mallorcu - poutní a historická místa s odpočinkem u moře 1. 10. - 7. 10. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Vydejte se s námi na Mallorcu, perlu Středomoří, největší a nejrozmanitější ostrov Baleárského souostroví, který je tradičně oblíbeným místem dovolené návštěvníků každého věku z různých koutů světa. Na programu bude poznávání přírodních krás, hlavního města ostrova, historických a poutních míst, zasloužený odpočinek s koupáním v průzračně čistém moři a mnohem víc…

Termín: 1. 10. - 7. 10. 2024

Cena: 20.400 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto: zpáteční letenka Vídeň – Palma Mallorca – Vídeň, servisní (letištní) poplatky, transfer z letiště Palma na hotel a zpět, 6x hotelové**** ubytování s polopenzí a bazénem, výlet LLuc a Valldemossa – doprava, bez vstupů, výlet Mirador, Pollenca a Alcudia – doprava, bez vstupů, duchovní doprovod, průvodce

V ceně není zahrnuto: městská taxa – platí se na místě, lístky na místní dopravu na Mallorce, vstupy během fakultativních výletů, jiné vstupy a fakultativní výlety během pobytu (platí se na místě), jednolůžkový pokoj na vyžádání nebo pokud není možné klienta doubytovat - 6.120 Kč

Možné příplatky (doporučujeme): transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň 640 Kč komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku 540 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na Covid-19 v ceně 710 Kč

Program:

1. den: Setkání skupiny dopoledne, transfer do Vídně, odlet na Mallorcu, po příletu transfer na hotel, ubytování.

2. den: Výlet do kláštera De Nosa Señora de Luc, který je nejstarším duchovním centrem nejen Mallorcy, ale celých baleárských ostrovů. Nachází se v údolí pohoří Serra del Tramuntana v severozápadní části ostrova. Staletí před příchodem křesťanství bylo okolí nynějšího kláštera spojováno s pohanskými božstvy, poutním místem se stalo až po dobití Mallorky katalánskými vojsky. První zmínky o tomto místě pocházejí z roku 1246. Legenda říká, že mladý pastýř v těchto místech, když všude kolem byl jen les, našel sošku Madony, zanesl ji do kostela ve vesničce Escorca, odkud několikrát záhadně zmizela, a vždy ji našli v Lluce (vstupné 6 EUR/osoba). Město Valldemossa je vzdáleno 15-20 minut jízdy autem od města Palma de Mallorca směrem k pohoří Tramuntana. Stojí na vrcholku kopce, obklopené terasovitým terénem, a bylo pojmenováno podle původního maurského vlastníka půdy Muza. Díky dlážděným uličkám bez aut a bohatému kulturnímu dědictví je skvělým místem k návštěvě. V pronajatých pokojích zdejšího kláštera strávili polský skladatel Frédéric Chopin a francouzská spisovatelka George Sandová zimu 1838/9. I v důsledku toho je Valdemossa nejnavštěvovanějším městem Mallorky. Z knihy Zima na Mallorce se stal bestseller a je k dostání v různých jazycích téměř v každém obchodě ve městě. K hlavním atrakcím Valldemossa patří Real Cartuja (královský kartuziánský klášter), zahrnující kostel, kláštery a starou lékárnu. (vstupné 8,50 EUR/osoba). Součástí je také palác krále Sancha, jedna z nejnavštěvovanějších budov na Mallorce.

3. den: Výlet na Mirador es Columer s nádherným výhledem na skalní mys Formentor, zastávka v historickém městě Pollence s templářským kostelem ze 13. stol. Návštěva starobylého městečka Alcudia na severním pobřeží, jehož přístav byl znám již v dobách Římanů. Svou kulturu na ostrově šířili od roku 143 př. n. l. Následně se zde vystřídali další civilizace, dodnes se zachovaly hradby ze 14. stol. a další památky. Procházka křivolakými uličkami se spoustou obchůdků, osobní volno.

4. den: Odpočinek na pláži nebo v areálu hotelu, osobní volno nebo možný výlet do hlavního města linkovým autobusem, prohlídka Palma de Mallorca. Dvě působivé památky, katedrála a hrad, dodávají Palmě prestiž, jakou si zaslouží. Slavná Catedral de Mallorca (Le Seu), (vstupné 9 EUR/osoba), nabízí výhled na starý přístav a z dálky vypadá jako maják víry. Monumentální pískovcová budova se datuje do 13. století, ale dokončena byla až o čtyři sta let později. Návštěvníci jsou ohromeni třílodním interiérem, který stoupá až do výšky 44 metrů. Masivní prostor se rozkládá na ploše 6600 metrů čtverečních. Řada vnitřních částí ve dvacátém století přestavěl Antonio Gaudí. Z terasy na jižní straně katedrály si turisté mohou vychutnat výhled na záliv. Bazilika sv. Františka a další křesťanské a světské památky.

5. den: Zájemci o fakultativní výlet Dračí jeskyně si vyberou z nabídky místních agentur na Mallorce a zaplatí přímo na místě. Předpokládaná cena je cca 51 EUR/osoba. Dračí jeskyně nebo Cuevas del Drach jsou přírodním unikátem, nacházejí se na okraji města Porto Cristo, přibližně 70 kilometrů od hlavního města Palma de Mallorca. Podzemní systém tvoří čtyři jeskyně – Černá jeskyně, Bílá jeskyně, Jeskyně Louise Salvadora a Francouzská jeskyně. Prostor klesá až do hloubky 25 metrů a celý systém dosahuje délky 2,4 kilometru.

6. den: Odpočinek na pláži nebo v areálu hotelu, osobní volno. Hotel v blízkosti moře nabízí možnost relacu ve venkovním bazénu, slunění na terase nebo na jedné z blízkých písečných pláží. Hotel se nachází v blízkosti obchodů, restaurací a barů v okolí. Poloha tohoto oblíbeného hotelu umožňuje místním autobusem navštívit hlavní město Palma.

7. den: Po snídani osobní volno. Transfer na letiště odpoledne, odlet do Vídně. Po příletu transfer do Bratislavy s předpokládaným příjezdem asi ve 21:30.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS