04.10.2024 – 11.10.2024, cena: 37.230 Kč (včetně letištních poplatků)

Letecký zájezd na ostrov Sao Miguel (Azorské ostrovy) s návštěvou Fatimy 4. 10. - 11. 10. 2024

Štítky: Fatima Portugalsko

Pro velký úspěch v letech 2022 a 2023 opakujeme!
Letecký zájezd na ostrov Sao Miguel (Azorské ostrovy) s návštěvou Fatimy 4. 10. - 11. 10. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 200 Kč/osoba.

Rajský ostrov Sao Miguel. Vydejte se prožít tento úchvatný ostrov Azor s námi a také se ztišit a modlit za druhé a svět ve Fatimě, jednom z nejvýznamnějších poutních míst Evropy! Mimořádný zájezd za solidní cenu, který pro velký úspěch v letech 2022 a 2023 opakujeme.

Cena: 37.230 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • zpáteční letenka Vídeň – Ponte Delgada, přes Lisabon
  • servisní (letištní) poplatky, lux bus/van během programu,
  • 6x hotel, 5x snídaně, 2x večeře, 3x oběd v restauraci během programu, 1x ubytování ve Fatimě
  • transfer v kontinentální části Portugalska
  • místní anglicky mluvící průvodce na Azorských ostrovech
  • duchovní doprovod, průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • městská taxa - platí se na místě
  • Furnas – areál horkých pramenů 3 EUR/osoba
  • Terra Nostra Garden vstupné 12 EUR - platí se na místě
  • jednolůžkový pokoj - na vyžádání nebo pokud není možné klienta doubytovat 7.400 Kč

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na/z letiště Vídeň 640 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku 610 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na Covid-19 v ceně 820 Kč

Program zájezdu:

1. den: Setkání skupiny na letišti v Bratislavě, transfer do Vídně, odlet do Ponte Delgada přes Lisabon. Přílet do hlavního města Azorských ostrovů Ponte Delgada - administrativní centrum devíti autonomních ostrovů v severním Atlantském oceánu, ležící asi 1500 km západně od Lisabonu na jižním pobřeží ostrova San Miguel. Ostrov byl Portugalci osídlen již od 15. století. Jeho centrem byla ze začátku Villa Franca do Campo. Po zemětřesení v roce 1522 převzala roli centra Ponta Delgada. Velký ekonomický rozkvět nastal v 19. století díky exportu citrusů, kdy byla Ponta Delgada třetím největším portugalským městem. Od roku 1976 je souostroví Azory autonomní oblastí Portugalska a ostrov São Miguel láká především nádhernou přírodou, ale nabízí také čerstvé ovoce a dobrá vína. Transfer na hotel, ubytování.

2. den: Po snídani možnost odpočinku, indiviudální program, procházky, večeře, ubytování.

3. den: Po snídani prohlídka ostrova São Miguel. Soustředíme se na unikátnosti, které jinde nenajdete. Uvidíte nejznámější místa sopečné aktivity, projdete se po cestičkách, kde jsou ty nejkrásnější květiny ostrova a nejkrásnější vyhlídky. Přejezd přes Furnas valley, návštěva exotické botanické zahrady Terra Nostra Park. V roce 1775 ji založil Thomas Hickling, úspěšný americký kupec a konzul na ostrově São Miguel. Okolí města Furnas mu učarovalo natolik, že si zde vybudoval letní rezidenci obklopenou rozlehlým parkem s pozoruhodnými stromy. Pozdější majitelé zahradu rozšířili a doplnili vodními prvky a květinovými záhony. Vynikající britští zahradníci zde shromáždili sbírku několika tisíc druhů stromů a rostlin na celkové ploše 12,5 ha. Návštěvníci obdivují vzácné stromy dovezené ze severní Ameriky, jižní Afriky, Číny, Austrálie a Nového Zélandu i azorské endemity. Pestrou mozaiku rostlin doplňují kapradiny, pestrobarevné rododendrony, ibišky, hortenzie i další květiny – sbírka kamélií a cykasů patří k nejvýznamnějším na světě. Romantický ráz zahradě dodávají jezírka s vodními rostlinami a ptáky, jeskyně a zákoutí. Zážitkem je koupání v termálním bazénu s léčivými minerály, který byl založen v roce 1780. Voda je díky obsahu železa tmavá a dosahuje teploty 30 až 40 °C. Pokračujeme do Furnas, centrum vulkanických geotermálních aktivit, termální prameny Caldeiras das Furnas. Seznámíte se s přípravou místní speciality Cozido das Furnas – hrnec různého masa (směs vepřového, hovězího, kuřecího a klobásky) spolu se zeleninou zakopou brzy ráno do vulkanické půdy a po 5 až 7 hodinách pomalého vaření servírují. Po obědě Pico do Ferro – panoramatická vyhlídka do údolí Furnas se stejnojmenným jezerem Lagoas das Furnas a vesničkou Furnas schovanou přímo v kráteru sopky. Země zde bublá pod nohama, občas zasyčí gejzír páry a přes fumaroly unikají do okolí sirné plyny s teplotou až 800 °C. Podél severního pobřeží se dostaneme na jednu z nejkrásnějších vyhlídek ostrova Sta Iria, návštěva Gorreana tea factory. Tradice pěstování a produkce čaje na ostrově sahá do 19. stol. V roce 1883 Ermelinda Gago da Câmara otevřela 32 hektarovou farmu Gorreana s (tehdy) nejmodernějším zařízením poháněným vodou. O pět generací později je stále v rodinném vlastnictví. Dnes plantáž produkuje 44 tun čaje ročně, přičemž používá původní zařízení. Pohled na svahy plné čajových keřů vás rázem přenesou do exotiky. Návštěvníci jsou svědky sběru listů i následného zpracování. Malebné městečko Ribeira Grande, návštěva historického centra, pěší procházka kolem nejzajímavějších budov, zejména v barokním stylu ze 17. a 18. století. Další zastávkou bude vulkanické jezero Lagoa do Fogo v pohoří Barrosa, vyplňující dno kráteru, vyhlídka. Toto unikátní jezero, obklopené vysokými horami a bujnou endemickou vegetací má průhledné vody, poloostrov a pláže s bílým pískem. Od roku 1974 je prohlášena přírodní rezervací. Jižní stranou ostrova návrat na hotel, ubytování.

4. den: Po snídani odpočinek, individuální program, procházky. Večeře, ubytování.

5. den: Po snídani prohlídka města Ponta Delgada, největší a nejdůležitější město celého souostroví Azory. Pěší procházka - Hlavní náměstí, městské brány "Portas da Cidade" postavené v 18. stol. - jedna z nejikoničtějších památek města. Brány se skládají ze tří oblouků, uprostřed kterých je královský a městský erb. Náměstí São Francisco, pevnost São Brás. Hlavní farní kostel São Sebastião - založený v roce 1533, vyniká půvabným manuelským portálem z vápence, který zdobí složité reliéfy. Sakristii krášlí kompozice z azulejos a krásný nábytek ze 17. stol. vyrobený z brazilského palisandru. Mezi nejvýznamnější křesťanská místa patří klášter Convento de Nossa Senhora da Esperança z roku 1545. V klášterním kostele je vystavena k veřejné úctě dřevěná socha Santo Cristo dos Milagres od neznámého autora. Představuje Pána Ježíše po bičování, s raněným tělem a trnovou korunou na hlavě. Kontrast mezi násilím na těle a klidným výrazem tváře má velký duchovní rozměr. Na podnět představené kláštera, matky Terezy Anunciada, se každoročně od roku 1700 koná vždy 5. neděli po Velikonocích pouť Santo Cristo dos Milagres, během které věřící nesou milostnou sochu Pána Ježíše ulicemi Ponte Delgada. Je to nejstarší pouť v Portugalsku, starší než pouť Panny Marie v Loulé a ve Fatimě. Působivé kostely, kláštery, bílé domy s tmavou obrubou a ulice vydlážděné čedičem demonstrují ekonomickou sílu obyvatelstva v 18. a 19. století. Výstup ke kostelu Mãe de Deus, odkud se nám naskytne nádherný panoramatický výhled na město a přístav. Na závěr pojedete na tradiční místní trh „Mercado da Graça“ s atmosférou každodenního života města, ochutnáte místní ovoce a sýr. Po obědě odjezd do Fajã de Baixo, zastávka na ananasových plantážích, kde se seznámíte s pěstováním a zpracováním tohoto „královského ovoce“ a ochutnáte džus nebo zmrzlinu, připravené z právě dozrálých plodů. Následuje vyhlídka Vista do Rei v pohoří Sete Cidades, kde můžete pozorovat nádherný kráter a dvě jezera, známá svými barvami, modrou a zelenou, odrážející oblohu a okolní vegetaci. Procházka dovnitř kráteru, vyhlídka Santiago. Prohlídka pokračuje v Mata do Canário, kde navštívíte jezero Canário a vyhlídku Boca do Inferno, jeden z nejkrásnějších výhledů na jezera Sete Cidades. Následuje další nádherná vyhlídka Pico do Carvão belvedere. Návrat na hotel, ubytování.

6. den: Po snídani směřujeme k Vila Franca do Campo na jižním pobřeží ostrova. Osada, která zde byla založena v polovině 15. stol. se díky prosperitě brzy stala největším a správným městem ostrova. Po zemětřesení v roce 1522 zůstalo město v troskách a znovu začalo prosperovat až v 18. století díky produkci pomerančů a ananasu. Toto příjemné městečko s přístavem okouzlí půvabnými náměstími, zahradami a množstvím barokních kostelů a kaplí. Nedaleko pobřeží je vidět ostrůvek Ilhéu da Vila prstencového tvaru, který je pozůstatkem sopečného kráteru. Návštěva továrny "Queijada da Vila", kde tradiční koláč, který pekly řeholní sestry v klášterech již v 16. století, pečou dodnes. Pokračujte v jízdě směrem na Povoação, nejstarší osídlené místo ostrova. Obec sehrála významnou roli při pěstování obilovin a je nazývána „Sýpkou ostrova.“ Další zastávkou je proto Muzeum pšenice s ilustračními panely a tradičními nástroji používanými při pěstování pšenice. Oběd v místní restauraci. Prohlídka pokračuje směrem na Nordeste, návštěva vesnice s panoramatickým výhledem na Atlantický oceán. Zastávka v přírodním parku Ribeira dos Caldeirões, návštěvníci se zde mohou seznámit s rozmanitou flórou typickou pro oblast Makaronézie (ostrovy v Atlantiku západně od Gibraltaru), jako např. obří kapradiny, hortenzie či stále zelené jehličnany kryptomerie japonské. V 19. století v této oblasti vybudovali asi sto vodních mlýnů, které pro mnohé rodiny představovaly jediný zdroj obživy. Dodnes se dochovalo 5 mlýnů, v jednom z nich sídlí muzeum řemesel. Přilehlé hospodářské budovy byly přeměněny na obchod s tradičními výrobky a kavárnou. V parku ze skalnatých svahů do údolí vtéká několik vodopádů. Návrat na hotel, ubytování.

7. den: Brzy ráno transfer na letiště v Ponte Delgada, odlet do Lisabonu. Po příletu transfer na hotel, odložení zavazadel. Odjezd do Fatimy, jednoho z nejznámějších poutních míst v Evropě. V roce 1917 se zde třem dětem zjevovala Panna Maria. Děti dostaly poselství známé jako fatimské proroctví. Až 70000 lidí bylo při posledním zjevení 13. října svědkem výjimečného fenoménu na obloze, který byl nazván „tanec slunce“. Náboženský program ve Fatimě - kaple Zjevení s milostnou sochou Panny Marie, bazilika s hroby sv.Františka a sv. Hyacinty Marto a také sestry Lucie. Prohlídka moderního chrámu Nejsvětější Trojice, osobní modlitby. Večer ve 21:30 mezinárodní modlitba růžence a svíčkové procesí. Odjezd na hotel, ubytování.

8. den: Ráno odjezd na letiště do Lisabonu, odlet do Vídně. Po příletu transfer do Bratislavy s předpokládaným příjezdem asi ve 14:00.

Program je spojen s každodenní mší sv. a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
01.01.2023

Azorské ostrovy (Sao Miguel)

Azorské ostrovy (Sao Miguel)

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS