12.02.2018

Leťte s námi v máji do věčného města!

Autor: Karel Voplakal
Leťte s námi v máji do věčného města!

Internetová cestovní agentura PoutníZájezdy.CZ, která se zaměřuje na poutní zájezdy do Svaté země a na místa spjatá s apoštolem národů sv. Pavlem zve tentokrát na květnový letecký zájezd do Říma.

Poutní zájezd se uskuteční ve dnech 8. - 13. května; odlet je z Prahy. Účastníkům se nabízí především návštěva Vatikánu - ústředí světové katolické církve - a generální audience s papežem Františkem. Nabízí se i možnost výstupu na kopuli svatopetrské baziliky, odkud se naskýtá úžasný pohled na Řím. Čeští poutníci si detailně prohlédnou velechrám sv. Petra včetně jeho podzemí – hrobky papežů, včetně sv. Jana Pavla II. a jeho předchůdců - Pia XII., Jana XXIII., Pavla VI. a Jana Pavla I. Při prohlídce Věčného města uvidí nejprve Andělský hrad, někdejší sídlo papežů,  původně mausoleum císaře Hadriána a později i obávané státní vězení, kde se odehrává děj Verdiho opery Tosca; poutníci přejdou Andělský most přes Tiberu, u jejíhož břehu ústí známá antická stoka Cloaca Maxima; na břehu řeky stojí i současná městská věznice nesoucí jméno „Regina Coeli“, v níž si odpykal část doživotního trestu atentátník Ali Agca, propuštěný na přímluvu svatého papeže Jana Pavla II., který mu pokus o vraždu odpustil. Při prohlídkách křesťanských památek nebude chybět návštěva nejvýznamnějších římských bazilik, mimo jiné „San Pietro in Vincoli“ (svatého Petra v řetězech) a ohromné baziliky Maior „Svatého Pavla Za hradbami“ (San Paulo fuori le Mura), ani návštěva křesťanských pohřebišť mučedníků z doby pronásledování - katakomb svaté Domitily. Po nejstarší dochované antické silnici Via Appia dojdete ke kapličce Quo vadis (Kam jdeš, Pane?), kde se svatému Petrovi prchajícímu před pronásledováním zjevil Kristus; kdo by neznal slavný Sienkiewiczův román „Quo vadis“ o lásce mladého pohanského římského patricia Vinitia ke krásné křesťance Lygii na pozadí krvavé hrůzovlády Neronovy!

Z antických památek uvidíte obří amfiteátr Colosseum, v němž dokonal nespočet křesťanských mučedníků, ale i zotročených gladiátorů; zastavíte se u Konstantinova Vítězného oblouku, u největšího antického závodiště Circus Maximus, navštívíte proslavené Forum Romanum s přilehlým Mamertinským žalářem - místem věznění svatého Petra a svatého Pavla, vystoupíte na Aventin - jeden ze sedmi římských pahorků…

Zájezd však poskytuje i příjemný relax u nádherného jezera Lago Albano; zážitkem bude nesporně i návštěva Castel Gandolfo - letního sídla papežů. Na programu je i výlet k Tyrhénskému moři do přímořských lázní Ostie s plážemi.

Cena leteckého zájezdu (15.990,- Kč) - včetně pěti nocí v hotelu s polopenzí a včetně cestovního pojištění i služeb průvodce - je na současné poměry velmi příznivá. Pro ty, kdo se přihlásí do 25. února, se navíc poskytuje sleva 400 Kč.

Chtěl bych tedy vřele doporučit právě tuto poměrně pohodlnou, finančně přijatelnou a na zážitky velmi bohatou pouť všem, kdo ještě Věčné město neviděli, ale i těm, kteří již v Římě byli - třeba i vícekrát, ale v žádném případě nestihli zhlédnout všechny zajímavosti a památky z antického věku i pamětihodnosti křesťanského charakteru. Ve srovnání se všemi ostatními evropskými metropolemi (včetně Paříže) je jich v Římě nesrovnatelně víc - tolik, že během žádného běžného turistického či poutního zájezdu nelze projít a zažít všechnu tu krásu, to nepřeberné bohatství kulturních a duchovních památek. Všechny poutní zájezdy této agentury mají duchovní doprovod a denně je umožněna účast na mši svaté v mateřském jazyce.

Pro další informace a přihlášky navštivte internetové stránky cestovní agentury PoutniZájezdy.CZ.

Ing. Karel Voplakal, CSc.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

01.06.2013

Vatikán

Vatikán

Vatikán, Svatopetrské náměstí, bazilika sv. Petra

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS