Poslední místa!
16.07.2024 – 27.07.2024, cena: 14.790 Kč (včetně letištních poplatků)

Svatojakubská pěší pouť ze Santiaga de Compostela do Finisterre s návštěvou Porta, Bragy, Garabandalu a Lurd 16. 7. - 27. 7. 2024

Štítky: Francie Lurdy Portugalsko Santiago de Compostela Svatojakubská pouť do Santiago de Compostela Španělsko

Letadlo - pěší pouť (Camino de Finisterre) - autobus
Svatojakubská pěší pouť ze Santiaga de Compostela do Finisterre s návštěvou Porta, Bragy, Garabandalu a Lurd 16. 7. - 27. 7. 2024
 

Poslední (uvolněná) místa! Doporučujeme neváhat.

V případě zájmu doporučujeme neváhat, dle zkušenosti z minulých let jsou tyto zájezdy brzy vyprodané!

Jako dárek od nás navíc obdržíte slevu 90 Kč/osoba.

Zveme vás na novinkou svatojakubskou cestu ze Santiaga až na "konec světa" do Finisterre! Camino de Finisterre (117,5 km) je jedinečná starodávná cesta, která má předkřesťanský původ, jediná trasa, která začíná v Santiagu de Compostela a vede poutníky na západ k ohromujícímu Atlantickému oceánu a na pobřeží Galicie. Procházet budete nedotčenou krajinou s vesničkami a poli s fascinujícími tradicemi, chutnými mořskými plody a velkolepými scenériemi. V případě příznivého počasí si můžete ve Finisterru užít také koupání v moři na krásných písečných plážích. Bohatý program nabízí i návštěvu Porta, Bragy, Garabandalu a Lurd. Buen camino!

Cena: 14.790 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • lux bus podle programu
  • letenka Vídeň - Porto
  • servisní (letištní) poplatky
  • 3x ubytování, 2x snídaně
  • průvodce - kněz

V ceně není zahrnuto:

  • 7x ubytování po pěší trase, která je lemována ubytovnami označenými jako „Albergue/refugio“, nebo jednoduché hotely (zaplatíte před odjezdem dle aktuální ceny)
  • letenka Nice - Vídeň - 26. 7. 2024 (pokud si přejete absolvovat obě cesty letecky - příplatek dle aktuální ceny letenky)
  • městská taxa - platí se na místě
  • sedadlo v přední části autobusu 380 Kč

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště Vídeň 320 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku 920 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 1.220 Kč

Program:

1. den:

Ráno setkání skupiny v Bratislavě, transfer na letiště Vídeň, odlet do Porta. Po příletu krátká prohlídka. Historické jádro města bylo v roce 1996 zapsáno na seznamu UNESCO. Nejvýznamnější sakrální stavbou je katedrála Terreiro se Sé, jedna z nejstarších památek v Portugalsku s prvky slohu románského, gotického i barokního. Ubytování.

2. den:

Přesun do poutního města Braga. Nádherné schodiště Escadaria do Bom Jesus vede ke kostelu Bom Jesus Monte, lemují jej alegorické sochy a kaple s výjevy křížové cesty. Ve středu každého meziposchodí velkolepého schodiště je figurální reliéf s fontánkou. Odjezd na ubytování v oblasti Vigo, zastávka na pláži, kde si budete moci zaplavat.

3. den:

Santiago de Compostela - Negreira, 20,4 km

Odjezd z hlavního města Galicie, Santiago de Compostela. Příjemná procházka venkovskou krajinou, kterou lemují dubové, borové a eukalyptové lesy. Trasa je mírná, s výjimkou 2 km Alto do Mar de Ovellas s převýšením 210 metrů.

4. den:

Negreira - Olveiroa, 33,4 km

Procházet budete většinou klidnou částí venkova, prvních deset kilometrů je lemováno borovými, kaštanovými a dubovými lesy. Při sestupu z Mount Aro si budete moci vychutnat výhled na údolí Xallas a nádrž Fervenza.

5. - 6. den:

Olveiroa – Finisterra, 34,4 km

Blížíte se k pobřeží Costa da Morte a také slavného mysu Cabo de Fisterra, který byl během Římské říše považován za nejzápadnější část světa. Nejprve však budete muset přejít přes vícero vesnic. Projedete přes Cee a Corcubion a do cíle vám zbývá už jen 15 kilometrů, abyste se ocitli „na konci světa“... ve Finistere. Jak tomu věřili ve středověku. Úzký výběžek pevniny vyčnívající do Atlantiku byl pro mnohé Kelty, Féničany, Římany mystickým místem, kde probíhaly jejich rituály spojené se sluncem a plodností... v roce 2007 byl Mys Finisterre díky své jedinečné poloze a svým dějinám zapsán na nově vytvořeném seznamu evropského kultury. Úchvatný západ slunce... Nachází se zde patník označující 0,00 km putování (tedy první či poslední km svatojakubské cesty).

7. den:

Finisterra - Muxia, 29,3 km

Procházet budete podél pobřeží. Později vás čeká déle, ale postupné stoupání, nejstrmější část vás čeká těsně před hřebenem, po kterém následuje strmější klesání. Malebná rybářská vesnička Muxia je krásné místo, opředené legendami o Panně Marii a pozůstatky lodi, kterou zde měla plavat, aby povzbudila sv. Jakuba při jeho evangelizaci. Mezi poutníky je známá také díky svatyni u oceánu s „magickými“ kameny. Vody nekonečného Atlantiku omývajícího pobřeží se staly symbolem ukončení pouti. Poutníci zde házeli své vyšlapané boty do moře, nebo pálili své pláště, které je chránily před nepřízní počasí a symbolicky i před vším zlem. Říká se, že mušli si poutníci brávali z břehů tohoto místa na znak ukončení svého putování.

8. den:

Santiago de Compostela

Možnost dokončit pěší pouť v případě potřeby, návrat do Santiaga de Compostela. Město bylo založeno k uchování pozůstatků sv. Jakuba apoštola. Návštěva baziliky sv. Jakuba s jeho relikviemi, účast na poutnické mši svaté. Vyzvednutí speciálního dekretu Compostela, který poutník obdrží na základě předložení dokladu poutníka "Credencial del Peregrino", do kterého cestou sbírá razítka. Ubytování.

9. den:

Brzy ráno odjezd do Garabandalu - vesnička, nazývaná také "španělské Lurdy", leží vysoko v horách v provincii Santander v pohoří Cantabrian. Je unikátní tím, že se zde v letech 1961 až 1965 Panna Maria zjevila 4 dívkám více než 2000 krát. Předala jim poselství týkající se modlitby, obrácení a pokání. Farní kostel sv. Sebastiána, křížová cesta. Odjezd do nejvýznamnějšího francouzského poutního místa Lurdy. Zde se v roce 1858 v jeskyni zjevovala Panna Maria nemocné dívce – Bernadette Soubirousové. Zjevení byla oficiálně uznána církví v roce 1862. Postupně na místo zjevení začalo přicházet mnoho lidí a bylo zaznamenáno mnoho zázračných uzdravení. Večer mezinárodní modlitba růžence u jeskyně Zjevení a svíčkový průvod, ubytování.

10. den:

Po snídani náboženský program v Lurdech. Pěší prohlídka po stopách sv. Bernadetty a návštěva míst, která jsou spojena se životem sv. Bernadetty v městečku Lurdy - rodný dům a farní kostel, ve kterém byla pokřtěna. Prohlídka areálu, komplex bazilik, podzemní bazilika Pia X., odjezd na ubytování v oblasti Antibes.

11. den:

Transfer na Slovensko (možnost odletět z Nice ve večerních hodinách).

12. den:

Příjezd v brzkých ranních hodinách.

Poutní program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

Camino de Finisterre: Je jedinečná cesta ze Santiaga na mys Finisterre (117,5 km), nazývaný také „Konec světa“. Starodávná cesta, která má předkřesťanský původ, jediná trasa, která začíná v Santiagu de Compostela a vede poutníky na západ k ohromujícímu Atlantickému oceánu a na pobřeží Galicie. Procházet budete nedotčenou krajinou s vesničkami a poli s fascinujícími tradicemi, chutnými mořskými plody a velkolepými scenériemi. V případě příznivého počasí si můžete ve Finisterru užít také koupání v moři na krásných písečných plážích. Muxia - Chrám Panny Marie v kamenné barce Santuario de la Virxe da Barca v Muxii (v překladu asi jako: „Chrám Panny Marie v kamenné barce“)... je jeden z nejoblíbenějších cílů svatojakubských poutníků (pokud ještě vládnou dojít jdou tam tehdy dostanou certifikát) podle příručky není mnoho míst, kde je přítomnost keltské i křesťanské víry tak hmatatelná jako zde .... Podle legendy za zjevila Sv. Jakubovi Panna Maria na těchto místech, když ho na severu Pyrenejského poloostrova opouštěla během jeho mise odvaha…. Každé město, Fisterra i Muxia vydávají svůj vlastní certifikát poutníka, pojmenovaný jako Finisterrana a Muxiana.

Milí poutníci, prosíme, abyste se na tuto cestu zodpovědně připravili. Nejedná se o klasický poutní - poznávací zájezd. Na caminu je každý sám za sebe. Není možné, aby průvodce šel s každým zvlášť. Ne všichni mají stejné tempo. Cesta je velmi dobře značená. Ráno dostanete pokyny od průvodce, který určí denní trasu. V případě potřeby budete mít v pokynech na cestu krizovou linku. Velké zavazadlo během putování nenosíte a k dispozici máte i autobus, což jsou velké výhody tohoto organizovaného poutního zájezdu.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
16.01.2016

Svatojakubská pěší pouť do Santiago de Compostela

Svatojakubská pěší pouť do Santiago de Compostela

Portugalská trasa z Tui do Santiago de Compostela + poutní místo Fatima

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS