Novinka
22.08.2024 – 25.08.2024, cena: 6.760 Kč

Zájezd do Českého Švýcarska a Drážďan s návštěvou poutních míst severních Čech 22. 8. - 25. 8. 2024

Štítky: Česká republika Německo

Zájezd do Českého Švýcarska a Drážďan s návštěvou poutních míst severních Čech 22. 8. - 25. 8. 2024
 

Pojeďte s námi poznávat krásy Českého Švýcarska, německých Drážďan a poutních a historických míst severních Čech (Dolní Ročov, Bohosudov, Trmice, Filipov, Liběšice, Křesice). Novinka v naší nabídce.

Cena: 6.760 Kč

V ceně je zahrnuto:

  • lux bus
  • 3x ubytování s polopenzí
  • duchovní doprovod
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupy
  • městská taxa (platí se na místě)

Možný příplatek (doporučujeme):

  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 310 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na Covid 19 v ceně 410 Kč

Program:

1. den:

Odjezd skupiny z Bratislavy - hlavního nádraží v 7:00, přesun do Česka. Návštěva kostela Nanebevzetí Panny Marie v Dolním Ročově, který ve skleněné vitríně na hlavním oltáři uchovává milostivou sochou Madony ze 14. století známou jako Področovská Panna Maria. Přesun do městečka Bohosudov - Krupka, návštěva poutní baziliky Panny Marie Sedmibolestné. Uctíme si zde milostivou sošku Panny Marie, jejíž historie sahá až do 13. století. Následně navštívíme Trmice - poutní římskokatolický kostel zasvěcený Narození Panny Marie. Odjezd do Ústí nad Labem, večeře, ubytování.

2. den:

Snídaně, odjezd do historického města Drážďany, zvaného „Polabská Florencie“. Pěší prohlídka města, budova Semperoper (zvenku), návštěva zrekonstruované katedrály Panny Marie (Frauenkirche), která byla zničena bombardováním během druhé světové války. Římskokatolická katedrála Nejsvětější Trojice, jedna z největších v celém Sasku, kterou dal postavit Fridrich August II. v letech 1739-1755 ve stylu pozdního baroka. Paradoxem bylo, že v převážně protestantské zemi byl panovnický dvůr římskokatolického vyznání. V blízkosti se nachází jedinečný nástěnný obraz, skutečný světový unikát. Je dlouhý až 102 metrů, vytvořený z více než 23000 porcelánových dlaždiček, známý jako Knížecí průvod (Fürstenzug), zobrazuje panovníky z rodu Wettinů. Procházka rozsáhlým areálem Rezidenčního zámku, kde se nacházejí světoznámá muzea včetně unikátní galerie Zwinger, zvané také „německý Louvre“, osobní volno. Návrat na hotel v Ústí nad Labem, večeře, ubytování.

3. den:

Snídaně, přesun do nejmladšího národního parku České republiky - Českého Švýcarska, pobyt v nádherné přírodě spojený s procházkami. Autobus zastaví na výstup „Tři prameny“, příjemná pěší procházka v nenáročném terénu k největší pískovcové bráně v Evropě - Pravčické bráně, má ozpětí 26,5 m a výšku 16 m, je jedním z nejnavštěvovanějších míst a zároveň symbolem Národního parku České Švýcarsko. Zde lze strávit spoustu času zkoumáním okolí s více vyhlídkami. Návrat na zastávku "Tři prameny", dohromady asi 4 km. Následně přesun autobusem do Mezní Louky, z Mezní Louky pěšky k Divoké soutěsce. Bude následovat asi 30 min. plavba po říčce Kamenici. Pěšky návrat do Mezní Louky po dobře značeném turistickém chodníku, celkem asi 6 km. Nástup do našeho autobusu, odjezd na ubytování, večeře.

4. den:

Snídaně, návštěva významného poutního místa Filipov, kde se 13. 1. 1866 zjevila Panna Maria těžce nemocné Magdaléně Kade a slíbila její uzdravení. Na místě zázraku dnes stojí bazilika minor Panny Marie Pomocnice křesťanů. Následně Liběšice - návštěva diecézní poutní svatyně svatého Martina a Navštívení Panny Marie, kde si uctíme milostivou sošku Panny Marie, připomínající zázrak v roce 1359. Přesun do obce Křešice. Mariánská úcta se zde váže ke kopii obrazu Panny Marie Pasovské, který si uctíme v kostele Navštívení Panny Marie. Zázračnou moc k uzdravení má i místní studánka. Pokračování v cestě do Bratislavy s předpokládaným příjezdem v 19:00.

Program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS