Novinka
25.08.2024 – 06.09.2024, cena: od 60.950 Kč (včetně letištních poplatků)

Zájezd do Číny a Tibetu 25. 8. - 6. 9. 2024

Štítky: Čína Tibet

Zájezd do Číny a Tibetu 25. 8. - 6. 9. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 400 Kč/osoba.

Představujeme vám atraktivní novinku roku 2024 - zájezd za historií, monumentálními stavbami, budhistickými chrámy, moderními velkoměsty... do Číny a Tibetu. Během této mimořádné cesty vás doprovodí erudovaný průvodce. Využijte této mimořádné nabídky a poleťte s námi!

Cena: od 60.950 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenky Vídeň - Peking, Šanghaj - Vídeň, přes Dubaj
  • servisní (letištní) poplatky
  • rychlovlak z Pekingu do Xi'an
  • 11x ubytování, 10x snídaně
  • transfery podle programu
  • průvodce - kněz
  • místní průvodce
  • vstupy podle programu
  • poplatky a místní daň

V ceně není zahrnuto:

  • letenka Xi´an - Lhasa: 295 EUR (aktuální cena)
  • letenka Lhasa - Šanghaj: 485 EUR (aktuální cena)
  • spropitné průvodci a řidiči 100 EUR (platí se na místě)
  • osobní výdaje
  • víza + vízová podpora do Číny (vyplněnou a vytištěnou žádost o víza a pas platný minimálně 6 měsíců po návratu se čtyřmi volnými stranami) 75 EUR
  • fakultativní výlety

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň 640 Kč
  • pojištění pandemic A3 včetně storna zájezdu s pojistným krytím do výše 80% storno poplatku a onemocnění na Covid-19 v ceně 2.250 Kč

Program:

1. den

Odlet z Vídně přes Dubaj do Pekingu.

2. den:

Po příletu transfer do hotelu, ubytování.

3. den:

Po snídani majestátní Velká čínská zeď, nejznámější symbol Číny a nejpozoruhodnější architektonický div světa. Ohromná stavba táhnoucí se přes 15 čínských provincií dlouhá více než 21000 km se budovala s přestávkami více než 2000 let. Mingské hrobky, které jsou souborem třinácti mauzoleí ze 14. - 17. století, postavených čínskými císaři mingské dinastí. V roce 2000 byly zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Foto zastávka (z venku) u obrovského stadionu s kapacitou pro 80000 diváků, známý pod přívlastkem "Ptačí hnízdo". Toto pojmenování získal kvůli unikátnímu designu s konstrukcí propletenou ocelovými pásy. Jejich celková délka dosahuje více než 30 km. Foto zastávka (venku) u Pekingského národního plaveckého centra, které je známé pod názvem Vodní kostka. Stadion postavený speciálně pro potřeby olympijských her v roce 2008. Návrat do hotelu na ubytování.

4. den:

Po snídani celodenní program v Pekingu, v hlavním městě Číny, správní a kulturní centrum země, kde se nachází známé náměstí Tchien-an-men či Zakázané město, komplex paláců a chrámů odkud v minulosti vládli čínští císaři. Zakázané město, které je největším palácem na světě a kde se nachází téměř tisíc budov, ve kterých je více než devět tisíc místností. V komplexu se nachází jedno z největších muzeí na světě s tisíci exponáty pocházejícími ze soukromých sbírek dvou hlavních rodů čínské panovnické dynastie. Pokračujete návštěvou parku Beihai. Jedna z nejstarších, největších a nejzachovalejších starověkých císařských zahrad v Číně. S více než 1000 letou historií je park nejen klasickou kombinací velkoleposti severních zahrad a rafinovanosti jižních zahrad v Číně, ale také dokonalou integrací velkolepých císařských paláců a slavnostních náboženských staveb. Návrat do hotelu na ubytování.

5. den:

Po snídani návštěva Chrámu Nebes. Je to komplex taoistických chrámů v obvodu Tung-čcheng v historické části Pekingu, jehož začátky sahají do začátku 15. století. Čínští císaři se zde modlili za dobrou úrodu. V roce 1998 byl zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Přesun do známého Hutongu a procházka křižujícími se uličkami, tamní klidná atmosféra. Vysokorychlostním vlakem se přesunete do Xi'anu. Po příjezdu přesun do hotelu a ubytování.

6. den:

Císařská terakotová armáda, která je jedním z osmi divů světa. Terakotoví bojovníci a koně mají velikost skutečné armády a byli pohřbeni po boku císaře v obrovském podzemním paláci, aby chránila císaře v posmrtném životě. Obrovské pohřebiště nacházející se ve městě Si-an na severozápadě země. Rozkládá se na ploch téměř 70krát větší než tzn. Zakázané město, jehož budování trvalo téměř čtyři desetiletí a pracovaly na něm stovky tisíc dělníků, ale nikdy nebylo zcela archeologicky odkryto. Mauzoleum prvního císaře dynastie Qin, Qin Shi Huanga, nacházejícího se pod 76 metrů vysokou hrobkou ve tvaru seříznuté pyramidy. V archeologickém nalezišti Banpo Village, postaveném před více než 6000 lety, uvidíte, jak tento matriarchální kmen žil v neolitu. Starověká osada nedaleko města Xi'an, která se nachází na břehu řeky Chan. Zbytky 40 obydlí měly obdélníkový čtvercový a kruhový půdorys, stěny si zachovaly povlak z hlíny smíchané se slámou. Vchody byly na jižní straně, což se později stalo tradicí v čínské architektuře. Ubytování v Xian.

7. den:

Let z Xian do Lhasy, tradičního sídla dalajlámů a svatého města. Před půlstoletím byla hlavním městem země velké jako západní Evropa, dnes je centrem Tibetské autonomní oblasti v rámci Číny. Po příletu aklimatizace. Staletí byla Lhasa náboženským centrem tibetského buddhismu a byla centrem kultury a obchodu, jejíž brána mi proudily zástupy poutníků a obchodníků z Mongolska, Číny, Bhútánu, Indie a Ladakhu. Ubytování ve Lhase.

8. den:

Celodenní prohlídka Paláce Potala nacházejícího se poblíž starobylého města Lhasa. Budova má 13 pater, přes tisíc pokojů a 10 tisíc svatyní. Bílý palác je určen pro vedení paláce, seminář a zahrnuje také obytnou část. Červený palác je výlučně pro náboženské obřady a modlitby. Nacházejí se zde kaple, svatyně, knihovny, modlitebny a posvátné jeskyně, ve kterých jsou uschovány relikvie. Chrám Džokhang, který byl vystaven za krále Songcäna Gampa na místě, kde se původně nacházelo jezero, je asi nejposvátnějším místem ve Lhase. Byl vystaven původně Buddhovi Akshobhyovi. Ulice Barkhor s 1300letou historií se nachází ve starém městském obvodu Lhasy a říká se jí i Ba Jiao. Celková délka této ulice je více než 1000 metrů. Není sice široká, ale je místem, které ve Lhase navštíví denně nejvíce lidí.

9. den:

Po snídani prohlídka dvou důležitých klášterů ve Lhase: Sera a Drepung. Klášter Sera se řadí mezi 6 největších klášterů v Tibetu a kdysi pojal až 10000 mnichů a zajímavostí je jeho kuchyně, ve které se pro všechny obyvatele vařilo. Přibližně 8 km od Lhasy se nachází klášter Drepung a býval nejbohatším svatostánkem v Tibetu, obývalo jej 10000 mnichů a byl rozdělen do 7 škol s různými specializacemi. Dodnes v klášteře žije pár set mnichů, ostatní byli když kláštery ztratily svůj politický vliv. Ubytování ve Lhase.

10. den:

Po snídani sladkovodní jezero Yamdrok. Je to jedno ze tří největších jezer v Tibetu. Je dlouhé přes 72 km, obklopené mnoha zasněženými horami. Po cestě projedete přes průsmyk Gampala, Svatá hora Neyenchen Khangsar, nejvyšší hora nedaleko Lhasy.

11. den:

Transfer na letiště s následným odletem do Šanghaje. Vzrušující město obchodu a designu, skoro dokonalé místo. Je centrem moderní Číny, kosmopolitní město ukazující architektonické chrámy umění, gastronomie a současného městského života. Po příletu transfer do hotelu.

12. den:

Po snídani prohlídka Šanghaji. Návštěva muzea, zahrad Yu, které jsou příkladem harmonie, symetrie a vyváženosti, tvořená je více než 30-ti pavilony. Skalky s bizarními tvary, vysoké i několik metrů, klid a pokoj nenasvědčují tomu, že jen několik metrů od vás se nacházejí rušné ulice velkoměsta. Televizní věž Pearl Tower na břehu řeky Chuang-pchu. Je nejvyšší dokončenou věží Asie a třetí nejvyšší věží na světě pole World Federation of Great Towers o výšce 468 metrů. Pokračujete návštěvou slavného a historického nábřeží Bund. Architektonická perla tohoto čínského města, kdysi jedenáctiproudová dálnice (kterou přesunuli pod zem) zúžená na čtyři pruhy, obrovský bronzový býk, připomínající toho, který se nachází na newyorské Wall Street.

13. den:

Transfer na letiště s následným odletem do Vídně přes Dubaj.

S platností od 30. srpna 2023 se ruší povinné testování na COVID-19 (PCR/antigenový test) před odletem do Číny a rovněž se již nevyžaduje deklarování výsledku příslušného testu vyplněním zdravotní deklarace pro čínský celní úřad. S platností od 9. srpna 2023 do 31. prosince 2023 jsou vyňati z povinnosti předat otisky prstů na konzulátu všichni žadatelé o víza, kteří budou žádat 1-vstupové a (2) vstupné (2, vstupní) , tranzitní (G), posádková (C) víza. V případě změn vás budeme informovat.

Program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS