Novinka
13.11.2024 – 16.11.2024, cena: 12.500 Kč (včetně letištních poplatků)

Zájezd do Francie, Itálie a Švýcarska - Paray Le Monial, Taizé, Cluny, Annecy, Turín, Benátky a Ženeva 13. 11. - 16. 11. 2024

Štítky: Andorra Francie Itálie Švýcarsko

350. výročí v Paray Le Monial
Zájezd do Francie, Itálie a Švýcarska - Paray Le Monial, Taizé, Cluny, Annecy, Turín, Benátky a Ženeva 13. 11. - 16. 11. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Prožijte s námi 350. výročí zjevení Božského Srdce sv. Markétě Alacoque v Paray Le Monial - jednom z nejvýznamnějších poutních míst dnešní Francie a navštivte také vyhlášená místa jako Cluny, Taizé, Annecy, Benátky, Turín, Ženeva.

Cena: 12.500 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenky
  • servisní (letištní) poplatky
  • 3x ubytování se snídaní
  • lux bus
  • duchovní doprovod
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • sedadlo v přední části autobusu 380 Kč
  • vstupní poplatek do Benátek na autobus a osobu 15 EUR, platí se na místě
  • městská taxa - platí se na místě
  • vstupy
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 2.680 Kč - na vyžádání, nebo pokud klienta není možné doubytovat

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na a z letiště Vídeň do Bratislavy 640 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku 310 Kč/osoba, nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 410 Kč/osoba

Program:

1. den

Setkání skupiny v Bratislavě brzy ráno, transfer na letiště do Vídně, odlet do Ženevy, následně přesun do centra. Město se rozprostírá v malebném prostředí, kde ze Ženevského jezera vytéká řeka Rôna. Jezero je součástí luxusního centra města. Obklopují jej nádherné parky, špičkové hotely a sídla těch nejúspěšnějších firem. Z nábřeží je za dobrého počasí vidět zasněžený Mont Blanc, nejvyšší horu Evropy (4807 m), vzdálenou asi 70 km. Dominantou města je působivý vodotrysk, dosahující výšky 140 ma vodu čerpá přímo z jezera výkonnými čerpadly. Návštěva baziliky Panny Marie. Uctíme si zde milostivou sochu Panny Marie, kterou v roce 1954 daroval papež Pius IX. tomuto místu, když ho prohlásil za Baziliku Minor. Odjezd do Paray Le Monial - jedno z nejvýznamnějších poutních míst dnešní Francie. Návštěva kaple Chapelle de la Visitation, kde se řeholnici Markétě Marii Alacoque zjevilo Božské Srdce Ježíšovo. Následně bazilika Božského Srdce Ježíšova - její románská architektura vyniká výjimečnou harmonií a je jakoby zmenšeným modelem dnes již neexistujícího opatského kostela v Cluny. Tělo sv. Markéty Marii Alacoque je uloženo pod hlavním oltářem. Ubytování.

2. den:

Po snídani přesun do Taizé, které je domovem mezinárodní ekumenické komunity, kterou založil v roce 1940 bratr Roger. Bratři se zavazují na celý život, že budou spolu sdílet materiální i duchovní společenství, život v celibátu a velké skromnosti. Dnes tvoří komunitu více než sto bratrů z více než 25 různých národů. Srdcem každého dne v Taizé jsou tři společné modlitby. Každoročně sem přicházejí tisíce mladých lidí na týdenní setkání v modlitbách a rozjímání. Bratři z Taizé navštěvují lidi po celém světě a pořádají setkání, která jsou součástí „poutě důvěry na zemi“. Odchod do Cluny - benediktinský klášter, založený v roce 910, patřil k nejvlivnějším církevním organizacím v 11. a 12. století v celé západní, částečně i střední Evropě. Kolosální románská bazilika Saint-Pierre-Paul (sv. Petra a Pavla) z 11. století byla dlouhá období největším křesťanským chrámem (181 m dlouhým). Zdejší opat spravoval asi 1 450 klášterů s více než 10 000 mnichy. Z kláštera vyšlo několik francouzských papežů. Přesun do Annecy. Květinová výzdoba města je světoznámá, jezero s křišťálově čistou vodou je oázou odpočinku. Žil zde ženevský biskup sv. František Saleský. Nad městem se majestátně tyčí bazilika se světcovým hrobem, je zde pohřbena i sv. Jana de Chantal. Pěší prohlídka historického centra města Annecy, návštěva míst spojených s životem sv. Františka Saleského. Odjezd na hotel, ubytování.

3. den:

Po snídani přesun do Turína – hlavního města regionu Piemont. V historickém centru se zachovala velkolepá archtektura ze 16. stol., kdy bylo město centrem piemnontské aristokracie, vojevůdců a panovníků savojské dynastie. Náboženský program v Turíně, mše svatá v areálu Valdocco, bazilika Panny Marie pomocnice křesťanů, modlitby u hrobu Don Boska a sv. Marie Mazarello, zastávka v Duomo di Torino, kde je uchováno světoznámé Turínské plátno. Odjezd na hotel v oblasti Verony, ubytování.

4. den:

Po snídani odjezd do Benátek (vstupní poplatek do Benátek na autobus a osobu 15 EUR, platí se na místě). Náměstí sv. Marka, obklopené arkádami, návštěva baziliky sv. Marka s nádhernou gotickou fasádou zdobenou barvenými mozaikami, Dóžecí palác - symbol slávy a moci Benátek s krásnými arkádami ve stylu benátské gotiky (zvenku). Procházka nejkrásnějšími benátskými uličkami s nesčetnými paláci, kostely, mosty a náměstíčky až ke slavnému mostu Ponte Rialto. Odjezd na letiště, odlet do Vídně. Po příletu tansfer do Bratislavy.

Program je spojen s každodenní mší sv. a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS