Novinka
12.09.2024 – 16.09.2024, cena: 15.430 Kč (včetně letištních poplatků)

Zájezd do Lurd, Paray Le Monial, Ženevy, Andorry, Barcelony a Le Puy Vellay 12. 9. - 16. 9. 2024

Štítky: Andorra Francie Lurdy Španělsko Švýcarsko

350. výročí v Paray Le Monial
Zájezd do Lurd, Paray Le Monial, Ženevy, Andorry, Barcelony a Le Puy Vellay 12. 9. - 16. 9. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Představujeme vám novinkový zájezd do světoznámého poutního místa Lurdy a Paray Le Monial - v roce 2024 slavíme 350. výročí zjevení Božského srdce sv. Markétě Marii Alacoque. Na programu bude taky návštěva těchto pozoruhodných měst: Ženeva, Barcelona a Le Puy Vellay. Chybět nebude ani krásný horský ministát Andorra.

Cena: 15.430 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Vídeň - Ženeva, Barcelona - Vídeň
  • servisní (letištní) poplatky
  • příruční zavazadla na palubu letadla
  • lux bus
  • 4x hotelové ubytování se snídaní, 1x večeře, 1x oběd
  • duchovní doprovod, průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • sedadlo v přední části autobusu 380 Kč
  • městská taxa (platí se na místě)
  • v ceně není zahrnuto podpalubní zavazadlo

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň 640 Kč
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 380 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 510 Kč
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 3.570 Kč - na vyžádání nebo pokud klienta nelze doubytovat

Program:

1. den:

V brzkých ranních hodinách setkání skupiny v Bratislavě, transfer na letiště do Vídně, odlet do Ženevy. Rozprostírá se v malebném prostředí, kde ze Ženevského jezera vytéká řeka Rôna. Jezero je součástí luxusního centra města. Obklopují jej nádherné parky, špičkové hotely a sídla těch nejúspěšnějších firem. Z nábřeží je za dobrého počasí vidět zasněžený Mont Blanc, nejvyšší horu Evropy (4807 m), vzdálenou asi 70 km. Dominantou města je působivý vodotrysk, dosahující výšky 140 m a vodu čerpá přímo z jezera výkonnými čerpadly. Návštěva baziliky Panny Marie. Uctíme si zde milostivou sochu Panny Marie, kterou v roce 1954 daroval papež Pius IX. tomuto místu, když ho prohlásil za baziliku minor. Odjezd do Paray Le Monial - jedno z nejvýznamnějších poutních míst dnešní Francie. Návštěva baziliky Božského Srdce Ježíšova - její románská architektura vyniká výjimečnou harmonií a je jakoby zmenšeným modelem dnes již neexistujícího opatského kostela v Cluny. Ke kostelu přiléhá klášter s malým muzeem a překrásný park. Tělo sv. Markéty Marie Alacocque je uloženo pod hlavním oltářem. Ubytování.

2. den:

Po snídani Paray Le Monial - návštěva kaple Chapelle de la Visitation, kde se řeholnici Markétě Marii Alacoque zjevilo Božské Srdce Ježíšovo. Odjezd do jednoho z nejpozoruhodnějších francouzských měst Le Puy Vellay. Nachází se mezi vulkanickými horami na poutní cestě do Santiaga de Compostela. Katedrála Notre-Dame-de-France pocházející z 11. stol. má střechu se 6 kopulemi. Uchovává sochu Panny Marie s černým obličejem, kopie velmi uctívaného originálu, který byl zničen během revoluce. Další dominantou je 80 m vysoký lávový sloup s románskou kaplí sv. Michala na vrcholu a skála Corneille s 16 m vysokou sochou Panny Marie. Odjezd do nejvýznamnějšího francouzského poutního města Lurdy. Zde se v roce 1858 v jeskyni zjevovala Panna Maria nemocné dívce - Bernadette Soubirousové. Zjevení byla oficiálně uznána církví v roce 1862. Postupně na místo zjevení začalo přicházet mnoho lidé a bylo zaznamenáno mnoho zázračných uzdravení. Ubytování.

3. den:

Celodenní program v Lurdech. Prohlídka areálu, komplex bazilik, podzemní bazilika Pia X. Pěší prohlídka po stopách sv. Bernadetty a návštěva míst, která jsou spojena se životem sv. Bernadetty v městečku Lurdy - rodný dům a farní kostel, ve kterém byla pokřtěna. Odpoledne eucharistické procesí s požehnáním. Individuální možnost návštěvy pramene s lurdskou vodou dopoledne, případně odpoledne, aktuálně možnost obmytí rukou a obličeje. Po večeři mezinárodní modlitba růžence u jeskyně Zjevení a svíčkový doprovod, ubytování.

4. den:

Další náboženský program v Lurdech. Slovenská křížová cesta, osobní modlitby, oběd. Odjezd do mini státu Andorra, nacházejícího se vysoko v Pyrenejích. V čele státu stojí francouzský prezident spolu s biskupem ze španělského Seo de Urguel. Ubytování v městečku Sant Julia de Loria, kulturním centru stejnojmenné oblasti. Sousedí s Vall del Madriu Perafita-Claror – toto nádherné údolí bylo zapsáno na seznam UNESCO v roce 2004. Ve městě Sant Julia de Loria se nachází centrální kampus Andorrské univerzity, Muzeum tabáku a kongresové centrum Cultural i de congressos Lauredià, kde se během celého roku koná množství akcí. V letním období jsou ulice dějištěm živých vystoupení spojených s hudbou, konají se zde veletrhy, mezinárodní sportovní akce. Vícekrát se zde konalo mistrovství světa v trialu, Volta a Catalunya a etapa na španělské Vueltě Ciclista. Románská architektura také zanechala svoji stopu na různých místech ve farnosti, zachovaly se kostely a nádherné budovy z tohoto období. Ubytování.

5. den:

Snídaně, odjezd do Barcelony, centra Katalánska, ve středověku nejvýznamnější obchodní přístav ve Středomoří, dnes moderní velkoměsto. Autokarová prohlídka centra, nejslavnější stavba Antonia Gaudího nádherný chrám Sagrada Família (zvenku), zastávka u památníku Kryštofa Kolumba, pěší procházka po nejznámější ulici města La Rambla. Odjezd na letiště, odlet do Vídně a následně transfer do Bratislavy.

Program je spojen s každodenní mší a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS