Novinka
23.05.2024 – 28.05.2024, cena: 12.110 Kč

Zájezd do Německa a Francie - Altötting, Štrasburk, Remeš, Rouen, Liseiux, Le Mont Saint Michel a Paříž 23. 5. - 28. 5. 2024

Štítky: Francie Německo

Zájezd do Německa a Francie - Altötting, Štrasburk, Remeš, Rouen, Liseiux, Le Mont Saint Michel a Paříž 23. 5. - 28. 5. 2024
 

Novinková nabídka zájezdu do Německa a Francie - bohatý program nabídne návštěvu následujících úžasných míst: Altötting, Štrasburg, Remeš, Rouen, Liseiux, Le Mont Saint Michel a Paříž. Vydejte se s námi na cestu!

Cena: 12.110 Kč

V ceně je zahrnuto:

  • 4x ubytování se snídaní ve dvou a třílůžkových pokojích, 2x večeře
  • doprava klimatizovaným autobusem po trase
  • odborný průvodce
  • kněz

V ceně není zahrnuto:

  • vstupy
  • plavba po Seině
  • pobytová taxa – platí se na místě v hotovosti
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 3.570 Kč - na vyžádání nebo pokud klienta není možné doubytovat

Možný příplatek (doporučujeme):

  • komplexní cestovní pojištění včetně storno zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku v ceně 460 Kč/osoba nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na Covid 19 v ceně 610 Kč

Program:

1. den:

Asi v 5:00. odchod z farnosti Bánov, přesun přes Rakousko do bavorské národní svatyně v Altöttingu. Leží v malebném horském prostředí. Již více než 1250 let je duchovním centrem Bavorů a přes 500 let nejvýznamnější mariánské poutní místo v Německu. Pro více než milion poutníků a návštěvníků ročně je cílem "Černá Matka Boží - Schwarze Müttergottes" v osmiúhelníkové kapli Boží milosti (Gnadenkapelle). Od května do října se zde konají každoročně velké pouti a slavnostní bohoslužby. Mše svatá v chrámu sv. Konráda. Přesun na ubytování v okolí Štrasburku.

2. den:

Po snídani přesun do centra Štrasburku - je považováno za jedno z hlavních měst Evropské unie. Gotická katedrála Panny Marie s unikátní architekturou patří mezi nejvyšší chrámy na světě. Ve městě sídlí europarlament (zvenku). Následně návštěva města Remeš - návštěva světoznámé gotické katedrály Notre-Dame. První Katedrála na tomto místě stála již v roce 401 a první korunovace v Remeši byla v roce 816. Tradice pokračovala až do roku 1824, Remeš byla svědkem korunovace všech francouzských králů. Dnešní katedrála byla vybudována na žádost remešského arcibiskupa ve 13. století a měla odpovídat významu korunovace. Bohatá sochařská výzdoba je unikátní. Z celkového počtu 2 300 soch je 56 postav králů Francie. Odjezd na hotel, ubytování.

3. den:

Po snídani přesun do Rouen, hlavního města Normandie. Prohlídka historického centra. Následně návštěva Lisieux. Právě zde žila a do karmelitánského kláštera vstoupila sv. Terezie. Její relikvie spolu s hrobem rodičů se nacházejí v bazilice, kterou začali stavět již v roce 1929. Během II. světové války byla stavba poškozena, definitivně byla dokončena až v roce 1954. Večeře, odjezd na hotel v oblasti Caen, ubytování.

4. den:

Přesun k impozantnímu klášteru Le Mont Saint Michel, který se vypíná na žulovém (polo)ostrově u pobřeží Normandie. Toto magické místo, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je po Paříži druhým nejnavštěvovanějším místem ve Francii, proto si ani my nenecháme ujít procházku uličkami středověkého města a návštěvu benediktinského opatství a kláštera z 8. st. Ve farním kostele navštívíme kapli a fontánu sv. Auberta, kterého navštívil ve snu archanděl Michal a přikázal mu, aby tam postavil chrám. Aubert nejprve nepřikládal svému snu větší význam, ale „návštěvy archanděla“ se opakovaly, až mu potřetí údajně zaťukal prstem po čele. Byl to biskup, který sehrál v historii ostrova nejdůležitější roli. Jako první byl vybudován kostel, postupně začaly přibývat další budovy. Nakonec na vyvýšenině narostlo krásné městečko. Když aktuálně není příliv, kolem se nacházejí dlouhé písečné pláže. Ty mohou sahat až do vzdálenosti 15 km. Dnes je k opatství vybudována vyvýšená přístupová cesta, která umožní přístup i v době přílivů. Návrat do Lisieux, večeře, ubytování.

5. den:

Po snídani přesun do centra Paříže, 9 hodin. povinná přestávka. Návštěva Rue du Bac - klášter sv. Vincence s kaplí Zázračné medaile, ve které je vystaveno neporušené tělo sv. Kateřiny Labouré. Kostel sv. Vincentce de Paul s jeho tělesnými ostatky. Fakultativně plavba po Seině s vyhlídkou na hlavní dominanty města: Eiffelova věž, Invalidovna, Bourbonský palác, Muzeum D´Orsay, Justiční palác, Katedrála Notre Dame, Radnice, Place de la Concorde, Louvre. V případě časových možností procházka a další pozoruhodnosti. Večer odjezd na Slovensko.

6. den:

Příjezd na Slovensko.

Poutní program je spojen s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS