Novinka
02.06.2024 – 07.06.2024, cena: 10.070 Kč

Zájezd do Říma 2. 6. - 7. 6. 2024

Štítky: Itálie Řím

Zájezd do Říma 2. 6. - 7. 6. 2024
 

Zveme vás na novinkový termín autobusového zájezdu do Říma s bohatým programem. V rámci programu Ad Limina se uskuteční netradiční akce, v rámci které slovenští motorkáři přivezou do Říma - epicentra křesťanské kultury překlad Proglasu do italštiny, jako důkaz o starobylosti a vyspělosti křesťanské kultury Slováků. Pojeďte s námi a vychutnejte si nezapomenutelnou atmosféru hlavního města Itálie i samotného Vatikánu!

Termín: 2. 6. - 7. 6. 2024

Cena: 10.070 Kč

V ceně je zahrnuto:

  • doprava lux bus
  • 3x ubytování se snídaní, 2x večeře, poutní dům - pěší dostupná stanice metra
  • duchovní doprovod
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • městská taxa - platí se na místě
  • jízdenky na metro/1 lístek 100 min. - 1,50 EUR, celodenní 7 EUR
  • audio-průvodce v Římě v ceně 2 EUR (na osobu na den) - platí se na místě
  • vstupy
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 3.440 Kč - na vyžádání, nebo pokud klienta nelze doubytovat

Možné příplatky (doporučujeme):

  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku 460 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 v ceně 610 Kč

Program:

1. den:

V podvečer setkání skupiny v Bratislavě, noční jízda přes Rakousko a Itálii.

2. den:

Příjezd do Říma, přesun do centra města. Lateránská bazilika - první sídlo papežů, Svaté schody, které dala přinést sv. Helena z Jeruzaléma do Říma. Nedaleko se nachází bazilika sv. Klementa. Vstup do této baziliky člověku umožní přenést se v čase díky archeologickým vykopávkám, které od roku 1857 dělají bratři z řeholního řádu irských dominikánů. Návštěvník však může být i svědkem hluboké úcty k našim věrozvěstům, zvláště ke svatému Cyrilovi. Právě tato bazilika totiž v sobě uchovává mnohá svědectví o přítomnosti soluňských bratrů v Římě. Večeře, ubytování.

3. den:

Přesun do Vatikánu - všeobecná audience se Svatým Otcem na náměstí sv. Petra. Bazilika Santa Maria Maggiore – jeden z nejstarších a nejvýznamnějších mariánských chrámů na světě. Původní bazilika byla postavena ve 4. století. V roce 867 papež Hadrián II. v chrámu za přítomnosti sv. Cyrila a sv. Metoděje položil na hlavní oltář slovanské bohoslužební knihy a tak schválil staroslověnštinu jako liturgický jazyk. Účast na slovenské mši svaté. V rámci liturgie bude v přítomnosti všech slovenských biskupů symbolicky položen na oltář překlad Proglasu do italštiny, jako důkaz starobylosti a vyspělosti křesťanské kultury Slováků. Během pobytu v Římě setkání a beseda o Evropské kulturní cestě sv. Cyrila a sv. Metoda a o odkazu soluňských bratrů pro moderní Evropany. Večeře, ubytování.

4. den:

Další náboženský program, návštěva baziliky sv. Pavla za hradbami - poté, co byl sv. Pavel sťat, učedníci přenesli jeho tělo na Via Ostiense, kde byl pohřben. Dnes se nad jeho hrobem tyčí bazilika. Původní stavba, svého času větší než bazilika sv. Petra, byla postavena ve 4. století. V roce 1823 byla zničena požárem a následně postavena znovu, se snahou držet se původní podoby. Antické a křesťanské památky a kostely, Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, Piazza Venezia... Večeře, ubytování

5. den:

Návštěva baziliky sv. Petra ve Vatikánu, osobní modlitby u hrobu sv. Jana Pavla II. a Jana XXIII., fakultativně výstup na kopuli. V rámci časových možností další antické a křesťanské památky a kostely, známé náměstí a fontány, včetně nejznámější Fontana di Trevi. V podvečer odjezd na Slovensko, noční jízda přes území Itálie a Rakouska.

6. den:

Příjezd na Slovensko ráno nebo dopoledne

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Ke stažení:

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
01.06.2013

Vatikán

Vatikán

Vatikán, Svatopetrské náměstí, bazilika sv. Petra

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS