14.06.2024 – 19.06.2024, cena: 22.310 Kč (včetně letištních poplatků)

Zájezd na Maltu a Gozo 14. 6. - 19. 6. 2024

Štítky: Malta

Zájezd na Maltu a Gozo 14. 6. - 19. 6. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Rozhodněte se pro skvělý zájezd na Maltu, překrásný ostrov sv. Pavla a neméně lákavý ostrov Gozo s koupáním a odpočinkem u Středozemního moře! Kvalitní program, erudovaný průvodce, solidní cena.

Cena: 22.310 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • Mezinárodní letenka Vídeň - Malta - Vídeň
  • Servisní (letištní) poplatky
  • 5x hotelové ubytování ***/****
  • 4x polopenze
  • Odborný průvodce, kněz
  • Transfer během programu

V ceně není zahrnuto:

  • Vstupy a fakultativní výlety cca 70 EUR (platí se na místě)
  • Jednolůžkový pokoj za příplatek 5.360 Kč - na vyžádání nebo pokud klienta není možné doubytovat

Možné příplatky (doporučujeme):

  • Transfer z Bratislavy na letiště Vídeň a zpět 640 Kč
  • Komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 460 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 (včetně storna zájezdu - pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku) v ceně 610 Kč

Program zájezdu:

1. den: Setkání skupiny v Bratislavě ráno, transfer na letiště do Vídně a následně odlet na Maltu. Po příletu transfer na hotel. Osobní volno, ubytování.

2. den: Po snídani přesun do hlavního města Valetta, prohlídka historického centra. Panoramatický pohled na největší a nejhlubší přirozený přístav v Evropě Grand Harbour, městské zahrady Upper a Lower Barracca Gardens. Nejdůležitější stavba ostrova je arcibiskupská katedrála sv. Jana. Jsou zde hroby velmistrů a rytířů maltézského řádu a také muzeum. Palác velmistrů, dnes sídlo prezidenta Republiky Malta. Procházka městem, osobní volno. Odjezd na hotel, ubytování.

3. den: Po snídani fakultativní výlet na ostrov Gozo, návštěva poutního místa Ta Pina, kde se Panna Maria zjevila v 19. století. Baziliku v roce 1990 navštívil sv. Jan Pavel II. a v roce 2010 sv. Otec Benedikt XVI. Návštěva hlavního města Victoria (původní město Rabat přejmenováno na počest anglické královny Viktorie), citadela, katedrála Panny Marie a katedrální muzeum, osobní volno. Večeře a ubytování.

4. den: Po snídani návštěva městečka Mellieha. Byly zde nalezeny zbytky nejstaršího jeskynního chrámu na Maltě. Nad oltářem je jeskynní malba, která zobrazuje Pannu Marii s dítětem. Již v dobách Johanitů byla tato jeskyně známou svatyní. Dnes je na tomto místě vybudován významný mariánský kostel. Saint Paul's Bay - záliv a stejnojmenné město. Sv. Pavel zde nedobrovolně přistál v roce 60 a pro Maltu to znamenalo první setkání s křesťanstvím. Fakultativně možnost navštívit ostrov Sv. Pavla, kde loď ztroskotala a kde se nachází světcova socha. Na místě, kde se po ztroskotání napil vody z pramene, byla postavena tzv. Studna apoštolů Ghajn Rasul. Odpoledne odpočinek na pláži. Večeře a ubytování.

5. den: Po snídani  Návštěva kostela sv. Pavla v Rabatu, vybudovaného na místě původního raně křesťanského kostela. Pod kostelem je jeskyně, kde údajně sv. Pavel žil tři měsíce po svém ztroskotání u ostrova v roce 60 n. l. Mdina - návštěva kostela sv. Pavla, kde se nachází známý obraz "Obrácení sv. Pavla "od Mattia Pretiho. Dingli, je malá vesnička jihozápadně od Rabatu, známá největšími maltskými útesy pojmenovanými Dingle Cliffs. Tyto útesy nahánějí hrůzu, zvláště když podíváte dolů na moře. Vlivem počasí se občas při útesech nahromadí mlha, a tak pak máte pocit, že to není moře, ale mraky. Fakultativně lze na loďkách navštívit Blue grotto - pozoruhodný přírodní útvar, klenutý otvor zařezávající se hluboko do skály. Jeskyně dostala jméno podle barvy, kterou mívá při slunečním svitu v ranních hodinách. Návrat na hotel, večeře, ubytování.

6. den: Snídaně, osobní volno, Před polednem odjezd na letiště, odlet do Vídně a následně transfer do Bratislavy.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
05.11.2012

Malta a Gozo

Malta a Gozo

Azurové okno, Valletta, Dingle Cliffs, Ggantija, Ghajn Rasul, Victoria, ostrov sv. Pavla, Mellieha, Mdina, Mosta, Calypso, Rabat, Ta Pina

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS