22.10.2024 – 28.10.2024, cena: 21.040 Kč (včetně letištních poplatků)

Letecký zájezd do Lurd a Fatimy s návštěvou Santiaga de Compostela, Garabandalu, Barcelony, Andorry a Bragy 22. 10. - 28. 10. 2024

Štítky: Andorra Fatima Francie Lurdy Portugalsko Santiago de Compostela Španělsko

Letecký zájezd do Lurd a Fatimy s návštěvou Santiaga de Compostela, Garabandalu, Barcelony, Andorry a Bragy 22. 10. - 28. 10. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Zveme vás na velmi oblíbený letecký zájezd do Fatimy a Lurd obohacený návštěvou Santiaga de Compostela, Barcelony, Andorry, Garabandalu a Bragy. Bohatý program, nádherná místa, duchovní hloubka... Neváhejte si místo zajistit včas!

Termín: 22. 10. - 28. 10. 2024

Cena: 21.040 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto: letenka Vídeň - Porto, Barcelona - Vídeň, servisní (letištní) poplatky, lux bus, 6x hotelové ubytování se snídaní, 3x večeře, 1x oběd, duchovní doprovod, průvodce

V ceně není zahrnuto: sedadlo v přední části autobusu 380 Kč, městská taxa (platí se na místě)

Možné příplatky (doporučujeme): transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň 640 Kč, komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 540 Kč nebo pojištění pandemic včetně storna (krytí do výše 80 % storno poplatku) a onemocnění na covid-19 v ceně 710 Kč, jednolůžkový pokoj za příplatek 4.590 Kč - na vyžádání nebo pokud není možné klienta doubytovat

Program:

1. den: V ranních hodinách setkání skupiny v Bratislavě, transfer na letiště do Vídně, odlet do Porta. Po příletu transfer do Fatimy, jednoho z nejznámějších poutních míst v Evropě. V roce 1917 se zde třem dětem zjevovala Panna Maria. Děti dostaly poselství známé jako Fatimské proroctví. Až 70 000 lidí bylo při posledním zjevení 13. října, svědkem výjimečného fenoménu na obloze, který byl nazván „tanec slunce“. Po večeři mezinárodní modlitba růžence a svíčkové procesí, ubytování.

2. den: Po snídani pokračování v náboženském programu ve Fatimě - kaple Zjevení s milostivou sochou Panny Marie, bazilika s hroby sv. Františka a sv. Hyacinty Marto a také sestry Lucie. Prohlídka moderního chrámu Nejsvětější Trojice, osobní modlitby. Slovenská křížová cesta z Fatimy do vesničky Aljustrel, možnost pěšky navštívit rodné domy tří vizionářů Lucie Santos, sv. Francisca Marto a sv. Jacinty Marto. Po večeři mezinárodní modlitba růžence u kaple Zjevení, svíčková procesí, ubytování.

3. den: Po snídani odjezd do Santiago de Compostela, cestou zastávka ve významném historickém a poutním městě Braga. Nádherné schodiště Escadaria do Bom Jesus vede ke kostelu Bom Jesus Monte, lemují jej alegorické sochy a kaple s výjevy křížové cesty. Ve středu každého meziposchodí velkolepého schodiště je figurální reliéf s fontánkou. Pokračování do Santiaga de Compostela. Od 12. století až do současnosti sem směřují poutníci z Lisabonu, Santarém, Coimbry, Porta, Bragy. Město bylo založeno k uchování pozůstatků sv. Jakuba apoštola. Náboženský program, návštěva baziliky, kde se nachází hrob sv. Jakuba apoštola, modlitby. Večeře, ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do Lurd, zastávka v San Sebastian de Garabandal - vesnička leží vysoko v horách v provincii Santander v pohoří Cantabrian, má asi 300 obyvatel a dodnes za tu zachovaly malebné kamenné domky a středověký farní kostel sv. Sebastiána. Křížová cesta vede na návrší s borovicemi Los Pinos, odkud je panoramatický výhled na vesničku a okolní vrcholy. Později večer příjezd do Lurd, ubytování.

5. den: Po snídani celodenní náboženský program v Lurdech. Prohlídka areálu, komplex bazilik, podzemní bazilika Pia X. Pěší prohlídka po stopách sv. Bernadetty a návštěva míst, která jsou spojena se životem sv. Bernadetty v městečku Lurdy - rodný dům a farní kostel, ve kterém byla pokřtěna. Individuální možnost návštěvy pramene s lurdskou vodou dopoledne, případně odpoledne, aktuálně možnost obmytí rukou a obličeje. Po večeři mezinárodní modlitba růžence u jeskyně Zjevení a svíčkový průvod, ubytování.

6. den: Další náboženský program v Lurdech. Slovenská křížová cesta, osobní modlitby, oběd. Odpoledne eucharistická procesí s požehnáním. Odjezd do mini státu Andorra, nacházejícího se vysoko v Pyrenejích. V čele státu stojí francouzský prezident spolu s biskupem ze španělského Seo de Urguel. Ubytování v městečku Sant Julia de Loria, kulturním centru stejnojmenné oblasti. Sousedí s Vall del Madriu Perafita-Claror – toto nádherné údolí bylo zapsáno na seznam UNESCO v roce 2004. Ve městě Sant Julia de Loria se nachází centrální kampus Andorrské univerzity, Muzeum tabáku a kongresové centrum Cultural i de congressos Lauredià, kde se během celého roku koná množství akcí. V letním období jsou ulice dějištěm živých vystoupení spojených s hudbou, konají se zde veletrhy, mezinárodní sportovní akce. Vícekrát se zde konalo mistrovství světa v trialu, Volta a Catalunya a etapa na španělské Vueltě Ciclista. Románská architektura také zanechala svoji stopu na různých místech ve farnosti, zachovaly se kostely a nádherné budovy z tohoto období. Ubytování.

7. den: Po snídani odjezd do Barcelony, centra Katalánska, ve středověku nejvýznamnější obchodní přístav ve Středomoří, dnes moderní velkoměsto. Autokarová prohlídka centra, nejslavnější stavba Antonia Gaudího nádherný chrám Sagrada Família (zvenku), zastávka u památníku Kryštofa Kolumba, pěší procházka po nejznámější ulici města La Rambla. Odjezd na letiště, odlet do Vídně a následně transfer do Bratislavy.

Poutní program je spojen s každodenní mší a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.
20.09.2014

Lurdy

Lurdy

Poutní místo Lurdy a Pyreneje (Francie)

autor: VČ

 

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS