Novinka
24.09.2024 – 01.10.2024, cena: 27.030 Kč (včetně letištních poplatků)

Letecký zájezd na Sicílii 24. 9 - 1. 10. 2024

Štítky: Itálie

Letecký zájezd na Sicílii 24. 9 - 1. 10. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 150 Kč/osoba.

Představujeme vám novinkový zájezd na kouzelný ostrov Sicílii s pobytem u moře. Erudový průvodce vás provede nejzajímavějšími místy - Palermo, Monreal, Seggesta, Erice, Sciacca, Agrigento, Raguz, Modica, Syrakuzy (po stopách sv. Pavla a sv. Lucie), Etna, Taormina, Tindari a Cefalu. Na programu bude také koupání v moři.

Cena: 27.030 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Vídeň - Palermo - Vídeň
  • servisní (letištní) poplatky
  • transfery podle programu
  • 7x hotelové ubytování s polopenzí
  • průvodce
  • duchovní doprovod

V ceně není zahrnuto:

  • městská taxa (platí se na místě)
  • obslužné 30 EUR (předáte přímo průvodci)
  • vstupy

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště az letiště Vídeň 640 Kč/osoba
  • komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu, pojistné krytí do výše 80 % storno poplatku za 610 Kč nebo pojištění pandemic včetně onemocnění na covid-19 za 820 Kč

Program:

1. den:

Odlet z Vídně do Palerma. návštěva jednoho z nejkrásnějších měst Středomoří - Palermo, prohlídka normandského paláce z 12. stol. a Palatinské kaple s překrásnými mozaikami ze Starého zákona a života Ježíše Krista, prohlídka kostelů, kde se prolíná arabské a normandské období a katedrály z normandského období s královskými hrobkami a kaplí sv. Rozálie - patronky města. Ubytování.

2. den:

Po snídani Seggesta (zbytky řeckého města s chrámem a divadlem) a Erice (starého náboženského střediska zasvěceného fenické Astarte, řecké Afroditě a římské Venuši). Odjezd do Sciacca - města s velmi dobře zachovalými barokními památkami. V blízkosti se nachází Castello Incantato se stovkami skulptur, dále kostel San Calogero (poustevník z 5. stol., původem z dnešního Turecka). Ubytování.

3. den:

Po snídani Agrigento, kde se nacházejí nejvíce zachovalé řecké chrámy na světě, překrásné sicilské pláže. Villa Romana del Casale je římská vila nedaleko města Piazza Armerina na Sicílii. Nachází se zde nejrozsáhlejší a nejbohatší komplex mozaik na světě. Začátky stavby sahají do 4. století. Pro svou mimořádnou kulturní hodnotu je od roku 1997 zapsána seznamu Světového dědictví UNESCO. Ubytování.

4. den:

Po snídani prohlídka a návštěva Ragúz s výstředními barokními fasádami více než 50 kostelů, kterým dominuje Duomo di San Giorgio s jeho zdobeným průčelím se považuje za prototyp sicilského baroka. Pokračujete do historického města Modica s barokními skvosty na seznamu UNESCO. Je známá svojí čokoládou a výborným jídlem. Nachází se v hornaté oblasti rozdělenými hlubokými údolími. Historická zástavba zde pohlcuje celé údolí. Hlavní chrám zasvěcený sv. Jiřímu, který po staletí hlasitě volá své ovečky k modlitbě. Přesun do města Syrakusy - bylo to ve starověku po Aténách druhé nejvýznamnější řecké město. Založili ho Korinťané v 8 stol. pr. kr. Prohlídka Neapolis - archeologická oblast, divadlo, přírodní jeskyně „Dionizovo ucho“. Ostrov Ortygia, srdce námořníků v Syrakusách. Kostel sv. Lucie, který stojí na místě kde byla ve 4. stol. umučená patronka ostrova sv. Lucie. Je patronkou očních chorob. Moderní svatyně Plačící madony - posvěcená v roce 1994, připomínající zázrak, který se udál v roce 1955. Ubytování.

5. den:

Po snídani odjezd se zastávkou u sopky Etna, aktivního stratovulkánu na východním pobřeží Sicílie. Je jednou z nejaktivnějších sopek na světě a má dlouhou historii erupcí. Taormina, nejstarší, nejznámější, nejdražší turistické centrum ostrova. „Toto místo je obrazem, na kterém najdete vše, co bylo na Zemi stvořeno pro potěšení oka, ducha a fantazie.“ Citát od francouzského spisovatele Maupassanta vystihuje toto sicilské městečko. Strategická poloha přilákala staré Řeky a Římany již v roce 735 p. n. l. aby založili první město na sicilské půdě. Řecko-římské divadlo, které je ve velmi dobře zachovalém stavu a jeho horní řady nabízejí nádherný výhled na Jónské moře ale také na zasněžený či kouřící se vrchol sopky Etny. Dechberoucích výhledů je zde však mnoho, protože Taormina je postavena na terase svahu hory Monte Tauro. Ubytování.

6. den:

Po snídani přesun do Tindari. Důležité poutní místo, kde se nachází soška černé madony, svatyně Marie Tindari na Sicílii. Podle legendy si sama vybrala toto místo a její socha se považuje za zázračnou. Řecké divadlo, bazilika, lázně se zbytky mozaik a fresek. Cefalu a zastávka s možností koupání, katedrála z roku 1131, kterou dal postavit král Roger II., který se plavil během velké bouře ze Salerna do Palerma. Božství slíbil, že pokud bouři přežije, postaví kostel. Přesun na ubytování.

7. den:

Po snídani Monreale, chrám z 12. stol., jehož biblické mozaiky patří mezi nejkrásnější na světě. Název Monrealu vznikl zkomolením "Královské hory". Všechny ulice se sbíhají ke katedrále a park zdobí fontána obklopená lavičkami. Odpočinek na pláži v Palermu. Večeře, ubytování.

8. den:

Ráno transfer na letiště s následným odletem do Vídně.

Program je spojen s každodenní mší sv. a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS