Novinka
26.06.2024 – 01.07.2024, cena: 35.450 Kč (včetně letištních poplatků)

Zájezd do Norska a Finska - za půlnočním laponským sluncem a na polární kruh 26. 6. - 1. 7. 2024

Štítky: Finsko Norsko

Zájezd do Norska a Finska - za půlnočním laponským sluncem a na polární kruh 26. 6. - 1. 7. 2024
 

K zájezdu od nás navíc obdržíte slevu 200 Kč/osoba.

Vydejte se s námi na skvělou novinku roku 2024 - do Norska a Finska za půlnočním laponským sluncem a na polární kruh! Zájezd nabízí návštěvu Ivala, Nordkappu, Rovaniemi a další zážitky v doprovodu zkušeného průvodce.

Cena: 35.450 Kč (včetně letištních poplatků)

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Vídeň - Ivalo, Rovaniemi - Vídeň, přes Helsinky
  • servisní (letištní) poplatky
  • 5x hotelové ubytování se snídaní, z toho 2x snídaňový balíček
  • transfery podle programu
  • průvodce - kněz

V ceně není zahrnuto:

  • vstupy
  • fakultativní výlety z nabídky Santa Claus Holiday Village – dle aktuálního výběru na místě, ostatní fakultativní výlety

Možné příplatky (doporučujeme):

  • transfer z Bratislavy na letiště a z letiště Vídeň 640 Kč
  • pojištění Pandemic A3 včetně storna zájezdu s pojistným krytím do výše 80 % storno poplatku a onemocnění na Covid-19 v ceně 770 Kč

Program:

1. den:

Odlet z Vídně přes Helsinky do Ivalo. Největší obec ve finském Laponsku, ležící asi 20 km od jezera Inari. Rozsáhlé bažiny, jezera s kamenitými břehy a ostrovy, dravé řeky a lesy táhnoucí se desítky kilometrů. Původní obyvatelé Sámové (Laponci) zde ještě i dnes pasou svá sobí stáda. Ubytování v Ivalu.

2. den:

Po snídani transfer na Nordkapp, za půlnočním sluncem, kde slunce nezapadá od 11. května do 31. července ... téměř tři měsíce! Po cestě navštívíte Sapi Park Karasjok. Pamatujete si, jak jste s úžasem hleděli na hvězdnou oblohu a přemýšleli, jaká tajemství skrývají souhvězdí? Láká vás objevovat mýty o Sámech a sámskou kulturu? Pak si můžete prohlédnout scenérii o víře a světonázoru domorodých Sámů. A Sapi Park nabízí mnohem více. V borovém lese můžete navštívit sámské osady, letní tábor. V každém najdete různé druhy stanů, hliněných chatrč, malých srubů či chatrč pro uskladnění potravin na odřezaném kmeni stromu. Přes léto se na mírných kopcích pasou sobi. Uvidíte řemeslníky při výrobě sámských výrobků. V místním obchodě si budete moci zakoupit dekorativní i praktické předměty a dárky. Ručně vyráběné nože, tradiční stříbrné šperky, zimní oblečení, plstěná vlna, šály a jiné tradiční samské oděvy. Součástí je také kavárna a restaurace. Další zastávka bude ve vesnici Olderfjord na občerstvení v Russenes Kro, kde se nachází spolu s restaurací i obchod se suverníry.

Scénickou jízdou se dostanete až na severní mys, což je 307 metrů vysoký útes, který padá do moře a je považován za nejsevernější bod Evropy dostupný autem. Od severního pólu je vzdálen 2100 kilometrů, což je blíže než do hlavního města Osla. Na tomto místě se setkává Atlantický a Severní ledový oceán. Předtím, než se dostal do povědomí, byl Laponci považován za posvátné místo a je obydlen více než 10 000 let. Název Nordkapp dostal v roce 1553 anglickým kapitánem Richardem Chancellorem po ztroskotání britské expedice hledající severní mořskou cestu do Číny. Po návštěvě krále Oskara II. v roce 1873 se stal pro Nory poutním místem.

3. den:

Panoramatická jízda do Ivalo, krásná příroda, klidné vody jezer, zelené lesy, ubytování a odpočinek.

4. den:

Po snídani transfer do Rovaniemi a zastávka v Santa Claus Village (vesnice Santa Clause). Santu zde můžete potkat kterýkoli den v roce, kromě jednoho - na Štědrý den. Uvidíte kancelář Santa Clause, kde se nachází pověstný seznam poslušných, ale i zlobivých dětí a seznam dárků pro celý svět. V blízkosti se nachází také pošta, kam přicházejí zásilky z celého světa. V roce 1866 zveřejnil v časopise Harpers ilustraci, podle které je domovem Santy Severní pól. Když se stalo hlavním městem oblasti Rovaniemi, jednoduše sem „oficiální domov Santy“ přesunuli. K obnovení Rovaniemi po druhé světové válce měl přispět také rozvoj turistického ruchu. Zpráva Spojených národů pro pomoc a obnovu (UNRRA) proto vybudovala u polárního kruhu turistickou chatu. V neděli 11. června 1950 ji jen po dvou týdnech od dokončení navštívila bývalá první dáma USA Eleanor Rooseveltová, která na toto místo zaměřila pozornost celého světa. Usmáté paní Rooseveltové se také dostalo pocty poslat z Rovaniemi vůbec první pohlednici s razítkem polárního kruhu. Postupně Rovaniemi vyhledávalo stále více turistů, mezi které se v průběhu půlstoletí zařadila i ta nejslavnější jména. Ubytování v Rovaniemi.

5. den:

Po snídani osobní volno v Rovaniemi nebo možnost výběru fakultativního výletu. Rovaniemi není příliš velké a centrum města lze projet i pěšky. Ulice města jsou formovány do tvaru sobích parohů, městské silnice tvoří parohy a místní sportovní stadion jako sobí oko. Toto dílo má na svědomí pravděpodobně nejproslulejší finský architekt Alvar Aalto. Své kanceláře zde má mnoho vládních institucí. Asi 10000 obyvatel tvoří studenti a je druhým největším městem severního Finska. První písemná zmínka je z roku 1453, místní obyvatelstvo se zabývalo zemědělstvím, chovem dobytka, myslivectvím a rybolovem. V 19. století těžba dřeva i zlatá horečka přilákaly do Laponska tisíce lidí a Rovaniemi se stalo obchodním centrem provincie Laponsko. Mezi nejvýznamnější památky patří most Jätkänkynttilä s věčným plamenem nad řekou Kemijoki, vědecké muzeum Arktikum, radnice, sál Lappia, který slouží jako divadlo, koncertní sál, kongresové centrum a knihovna. Ubytovaní v Rovaniemi.

6. den:

Brzy ráno transfer na letiště s následným odletem do Vídně přes Helsinky.

Program je spojený s každodenní mší svatou a duchovním slovem.

📌 NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny zájezdy nabízíme za stejné ceny jako centrála. Ceny v Kč vždy schvaluje centrála a jsou v nich zahrnuty všechny povinné příplatky (především letištní poplatky), které se hradí předem. Informace o dalších možných příplatcích hrazených předem a případných ostatních příplatcích hrazených na místě jsou uvedeny u jednotlivých zájezdů. K většině zájezdů navíc poskytujeme slevy. Děkujeme za přízeň!

❓ Přečtěte si odpovědi na časté otázky našich klientů.

Přihláška








Na uvedenou e-mailovou adresu Vám bude zaslána cestovní smlouva a další nezbytné informace k přihlášení na zájezd.


Zásady ochrany osobních údajů, 96 kB

Spamová ochrana:

Abychom se ujistili, že nejste program pro rozesílání spamu, opište, prosím, do tohoto políčka pět zřetelně zobrazených malých písmen z následujícího obrázku:


Captcha - protispamová ochrana Pokud je pro Vás tento obrázek nečitelný, klikněte na něj. Zobrazí se s jinými písmeny.

Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat!


 

PoutníZájezdy.CZ - specialista na poutní zájezdy po celém světě │ tel.: +420 731 604 770 │ e-mail: info(zavináč)poutnizajezdy.cz

Doporučujeme vám poutní zájezdy do Lurd, Fatimy, Santiaga de Compostela, La Saletty, Medžugorje, Říma, Guadalupe a na další poutní místa.

Náš blog Svatá zeměPoutnictví Tiskárna Grantis

© Design, redakční systém: Webdesignum.cz

Nahoru Poutní zájezdy na Facebooku Poutní zájezdy na Instagramu RSS